Pe străzile din Londra au apărut primele taxiuri negre electrice, care costă peste 55.000 de lire

Pe străzile din Londra au apărut primele taxiuri negre electrice, care costă peste 55.000 de lire
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2017

Pe străzile din Londra au apărut primele taxiuri negre electrice, fabricate de London Electric Vehicle Company (LEVC), divizie a grupului chinez Geely, dar criticii acestora afirmă că prețul ridicat, de 55.600 de lire sterline, va descuraja șoferii să își înlocuiască vehiculele convenționale, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai nou model de taxi negru pe benzină costă 45.000 de lire sterline, scrie News.ro.

Chris Gubbey, directorul general al LEVC, a insistat că noul model de taxi ”va juca un rol major în îmbunătățirea calității aerului”.

Lansarea are loc cu câteva săptămâni înainte de intrarea în vigoare a unor noi reglementări care impun ca toate noile taxiuni care intră în circulație în capitala britanică să aibă emisii poluante zero.

După ce a vândut acțiunile CleverTaxi către grupul Daimler, Neogen investește într-o aplicație de taxi din Republica Moldova: principala problemă este că nu poți găsi o mașină liberă în orele de vârf CITEȘTE ȘI După ce a vândut acțiunile CleverTaxi către grupul Daimler, Neogen investește într-o aplicație de taxi din Republica Moldova: principala problemă este că nu poți găsi o mașină liberă în orele de vârf

Peste 9.000 de astfel de taxiuri, aproximativ jumătate din flota actuală de taxiuri negre, sunt așteptate să circule pe străzile Londrei până în 2021.

Noul TX are o autonomie a bateriei de 80 de mile și este dotat cu un motor pe benzină de 1,5 litri, pentru a asista în cazul călătoriilor mai lungi.

Sistemul de filtrare al vehiculului elimină gazele nocive.

Taxiul are șase locuri, sistem pentru carduri contactless, Wifi și sistem de încărcare USB.

Potrivit companiei LEVC, șoferii vor economisi în medie, pe săptămână, 100 de lire, din costul carburantului.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
taxi