Peste 2.000 de amenzi în urma unei acțiuni naționale de o zi de verificare a transportului de mărfuri

Peste 2.000 de amenzi în urma unei acțiuni naționale de o zi de verificare a transportului de mărfuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2018

Polițiștii au dispus mobilizarea a numai puțin de 29 de vehicule  în cadrul unei operațiuni care i-a vizat pe transportatorii de mărfuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Poliția a aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale și au constatat 10 infracțiuni, în urma unei acțiuni naționale de o zi, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de mărfuri, transmite news.ro.

Astfel, la data de 30 mai, Inspectoratul General al Poliției Române și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizat, la nivel național, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de mărfuri.

La acțiunea de control au participat 834 de polițiști rutieri și 141 de inspectori ISCTR, iar în urma activităților desfășurate au fost verificate 5.338 de autovehicule și au fost aplicate 2.031 de sancțiuni contravenționale.

Mașinile premium germane, amenințate de Donald Trump CITEȘTE ȘI Mașinile premium germane, amenințate de Donald Trump

Din totalul sancțiunilor aplicate, 84 au fost pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, conform prevederilor H.G. 69 din 2012, privind transporturile rutiere, 204 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37 din 2007, privind timpii de condus și de odihnă, iar 15 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 43 din 2007, privind regimul drumurilor.

Nu mai puțin de 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1373 din 2008, privind reglementarea furnizării transportului rutier de bunuri divizibile, 114 pentru defecțiuni tehnice, 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 54 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul șofatului, 15 pentru lipsa ITP, 268 pentru viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În cadrul activităților de control, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 de permise de conducere (4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și au retras 87 de certificate de înmatriculare. Totodată, în 29 de cazuri au fost dispuse măsuri de imobilizare a vehiculelor. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni, 7 dintre acestea fiind la regimul rutier.

viewscnt
Afla mai multe despre
politie
transportatori
amenzi