Petrariu, liderul de sindicat STB: Ne-au făcut plângere penală și ieri, astăzi și până marți suntem chemați la Poliție. E ciudat că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicația primarului general

Petrariu, liderul de sindicat STB: Ne-au făcut plângere penală și ieri, astăzi și până marți suntem chemați la Poliție. E ciudat că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicația primarului general
scris 23 ian 2022

Liderul principalului sindicat din Societatea de Transport București Vasile Petrariu, consideră „ciudat” faptul că el și colegi ai săi au fost chemați să dea declarații, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanța de judecată.

Duminică dimineață câteva sute de angajați ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieșit la lucru, conform programului de lucru. Salariații prezenți la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criț.

Prezent printre protestatari, liderul principalului sindicat din STB, Vasile Petrariu, consilier general PSD, a declarat că protestatarii „își asumă toate riscurile și nu se lasă pradă amenințărilor”.

Greva STB continuă. Mai mulți angajați protestează la Autobaza Titan. 25% din parcul auto se află în trafic CITEȘTE ȘI Greva STB continuă. Mai mulți angajați protestează la Autobaza Titan. 25% din parcul auto se află în trafic

Petrariu susține că el și unii dintre colegii săi au fost chemați la audieri, la organe de cercetare penală, arătându-se nemulțumit de celeritatea cu care anchetele deschise în urma protestului se derulează.

„Ne-au făcut plângere penală și ieri, astăzi și până marți suntem chemați la Poliție. (...) E foarte ciudat să constați că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicația primarului general - că el s-a exprimat la televizor - și să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu.

Liderul de sindicat a precizat că el a fost chemat la audieri marți, la ora 11:00.

Duminică aproximativ 90 de tramvaie și 70 de troleibuze dintr-un total de peste 680 de mijloace de transport în comun care ar fi trebui să circule, duminică, au ieșit pe traseu, potrivit datelor furnizate duminică dimineață de directorul STB Adrian Criț. Mare parte dintre cei care au ales să continue protestul fiind șoferi de autobuz.

viewscnt
Afla mai multe despre
vasile petrariu
stb
greva
plangere penala