Piața globală de elicoptere se redresează

Piața globală de elicoptere se redresează
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2022

Piața globală de elicoptere înregistrează o redresare mixtă, dar va fi nevoie de doi-trei ani până să ajungă la nivelul de dinaintea crizei, a afirmat Bruno Even, șeful diviziei de elicoptere al Airbus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am avut primul semn de redresare al pieței globale de elicoptere, care a crescut cu 40% în 2021, comparativ cu 2020", a declarat șeful Airbus Helicopters, potrivit Agerpres.

Wizz Air raportează o pierdere în creștere și anticipează un rezultat și mai slab în trimestrul actual. Optimism pentru vară CITEȘTE ȘI Wizz Air raportează o pierdere în creștere și anticipează un rezultat și mai slab în trimestrul actual. Optimism pentru vară

Acesta a adăugat: "Va fi nevoie de doi-trei ani pentru ca piața globală de elicoptere să se redreseze la nivelul de dinaintea crizei, dar tendința există".

Bruno Even a dat asigurări că tendința înregistrată în 2021 va fi confirmată în 2022.

Cel mai mare producător mondial de elicoptere comerciale a anunțat recent că livrările au urcat cu 13% anul trecut, la 338 unități, față de 300 în 2020. Comenzile noi au depășit livrările, înregistrându-se anul trecut 491 comenzi brute, sau 414 după anulări.

Airbus și-a menținut pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător global de avioane comerciale, după ce luna aceasta a anunțat că livrările au crescut cu 8% în 2021, la 611 unități.

Rivalul american Boeing a livrat peste 302 aeronave în primele 11 luni din 2021.

Airbus a anunțat că și-a depășit ținta propusă pentru 2021, privind livrarea a 600 de avioane.

Grupul aeronautic european a primit comenzi pentru 771 de aeronave anul trecut, însă, în urma anulărilor, a rămas cu un total net de 507. Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri și mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
elicoptere