Pierderile companiilor aeriene globale în 2022 vor fi mai reduse decât se estima

Pierderile companiilor aeriene globale în 2022 vor fi mai reduse decât se estima
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2021

Pierderile companiilor aeriene globale vor scădea semnificativ anul viitor, deoarece redresarea "cu viteze multiple" în urma pandemiei demarează, a anunțat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În 2022, pierderile nete ale operatorilor aerieni se vor atenua la 11,6 miliarde de dolari, de la 51,8 miliarde de dolari în 2021. Nivelul pierderilor pentru acest an fusese estimat în aprilie la 47,7 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Și pentru 2020 IATA previzionase în aprilie pierderi de 126,4 miliarde de dolari, dar acum estimează un nivel de 137,7 miliarde de dolari.

"Am depășit cel mai greu moment al crizei. Deși se mențin problemele dificile, drumul spre redresare se întrevede", a dat asigurări directorul general al IATA, Wilie Walsh, la reuniunea anuală a organizației.

Deși companiile aeriene din toate regiunile ar urma să aibă performanțe mai bune, cele din America de Nord ar urma să revină pe profit în 2022. IATA a cerut guvernelor să mențină schemele de sprijinire a locurilor de muncă și reglementările privind sloturile, până la redresarea traficului aerian internațional.

Cererea pentru călătorii aeriene internaționale ar urma să se dubleze anul viitor, ajungând la 44% din nivelul înregistrat în 2019. Dar ritmul redresării va fi determinat de succesul campaniei de vaccinare și de ridicarea restricțiilor de călătorie, apreciază IATA. De asemenea, cererea pentru călătorii aeriene interne este estimată să ajungă în 2022 la 93% față de nivelul înregistrat înaintea pandemiei, o îmbunătățire de 20 de puncte procentuale față de 2021.

Modificare importantă adoptată în primă etapă la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută CITEȘTE ȘI Modificare importantă adoptată în primă etapă la regimul PFA: Vechimea în muncă - recunoscută

Numărul total de pasageri ar urma să crească la 3,4 miliarde anul viitor, de la 2,3 miliarde în 2021, dar mult sub nivelul de 4,5 miliarde din 2019.

Cererea pentru transportul aerian de mărfuri ar urma să depășească cu 13,2% nivelul înregistrat în 2019, susține IATA.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
iata