Piloții irlandezi ai companiei Ryanair, din nou în grevă. Anterior, sute de curse au fost anulate și zeci de mii de călători au fost afectați

Piloții irlandezi ai companiei Ryanair, din nou în grevă. Anterior, sute de curse au fost anulate și zeci de mii de călători au fost afectați
scris 15 aug 2019

Piloții irlandezi ai companiei aeriene low-cost Ryanair, nemulțumiți de condițiile salariale, vor organiza o grevă în zilele de 23 și 24 august, conform informațiilor anunțate miercuri de sindicatul acestora, Forsa, transmite AFP.

Piloții angajați direct de companie vor fi în grevă timp de 48 de ore, începând de joi 22 august, ora 00:01, perioadă ce coincide cu o mișcare socială anunțată deja de piloții britanici ai Ryanair, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ VIDEO Gabriela Firea anunță introducerea vinietei pentru București. Restricții și pentru centru CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Gabriela Firea anunță introducerea vinietei pentru București. Restricții și pentru centru

Conform unui purtător de cuvânt al sindicatului irlandez Forsa, reprezentanții piloților au înaintat în martie o serie de revendicări amănunțite, solicitând un nivel al salariilor "practicat în mod curent în sectorul aviatic comercial". Nemulțumirile piloților vizau, de asemenea, pensiile și condițiile de muncă, dar negocierile cu conducerea companiei au eșuat.

Săptămâna trecut, piloții britanici ai Ryanair, membri ai sindicatului Balpa, s-au pronunțat în favoarea unei încetări a activității în zilele de 22 și 23 august, precum și în perioada 2-4 septembrie. Revendicările lor vizează salariile, pensiile și remunerația pentru perioada de maternitate.

O grevă a fost declanșată și în toamna anului trecut, când sute de curse au fost anulate și zeci de mii de călători au fost afectați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
greva