Polițiștii au verificat taximetriștii din zona a cinci aeroporturi și au dat 57 de sancțiuni în câteva ore

Polițiștii au verificat taximetriștii din zona a cinci aeroporturi și au dat 57 de sancțiuni în câteva ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2017

Polițiștii au verificat taximetriștii din zona aeroporturilor internaționale din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, aplicând, în câteva ore, 57 de sancțiuni, anunță IGPR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Acțiunea a urmărit descoperirea taximetrelor-pirat, verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat, diminuarea concurenței neloiale și a modului în care sunt respectate prevederile legale ce reglementează activitatea de taximetrie", precizează polițiștii.

Astfel, echipele de control au verificat, miercuri, 137 de autovehicule și au dat 57 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor, 10 au fost aplicate pentru încălcarea legii taximetriei, iar 47 pentru nereguli privind circulația pe drumurile publice, scrie News.ro.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Instanța supremă a decis că tractorul nu este autovehicul, putând fi condus pe drumurile publice fără a deține permis CITEȘTE ȘI Instanța supremă a decis că tractorul nu este autovehicul, putând fi condus pe drumurile publice fără a deține permis

Printre cei sancționați s-a numărat un bărbat de 58 de ani, care transporta persoane în regim taxi, de la Aeroportul Henri Coandă, cu o mașină care avea inspecția tehnică periodică expirată, emitea noxe peste limita legală și avea caroseria degradată. El a fost amendat cu 1.595 de lei, iar polițiștii au sesizat autoritatea competentă pentru a-i suspenda autorizația.

Un alt șofer depistat în zona Aeroportului Henri Coandă a fost amendat cu aceeași sumă, tot pentru că avea inspecția tehnică periodică expirată. În plus, anvelopele mașinii sale erau uzate, iar autoturismul avea defecțiuni la sistemul de lumini.

La Iași, polițiștii au amendat cu 1.000 de lei un bărbat, de 50 de ani, pentru că transporta clienți fără a pune în funcțiune aparatul de taxat.

viewscnt
Afla mai multe despre
politie
taxi