Prelungire în licitația de achiziție a automotoarelor electrice pe hidrogen

Prelungire în licitația de achiziție a automotoarelor electrice pe hidrogen
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2023

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a decis prelungirea până pe 31 iulie a perioadei de depunere a ofertelor în cadrul licitației de achiziție a celor 12 automotoare în tracțiune electrică pe pile de combustie de hidrogen.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi, 23 iunie 2023, Autoritatea pentru Reformă Feroviară a transmis spre publicare în SEAP un anunț de prelungire a perioadei de depunere, pentru data de 31 iulie 2023, a ofertelor în cadrul licitației de achiziție a celor 12 automotoare în tracțiune electrică pe pile de combustie de hidrogen, împreună cu serviciile de mentenanță și de alimentare cu hidrogen. Luându-se în considerare complexitatea acestei proceduri (achiziția unui produs inovativ, achiziția de hidrogen combustibil de tracțiune printr-un abonament de disponibilitate pe termen lung) manifestată de potențialii ofertanți, ARF a luat decizia de prelungire a perioadei de depunere în scopul asigurării unui cadru adecvat în care să se depună oferte eligibile și asigurarea succesului în implementarea PNRR și în această zonă", au anunțat reprezentanții ARF, pe pagina de Facebook a instituției, citați de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Regulamentul UE pentru instituirea Mecanismului de Redresare și Reziliență prevede ca atribuirea contractelor să se încheie până la 31 decembrie 2023 și livrările să fie efectuate până la 31 august 2026.

LIVE TEXT Liderul mercenarilor Wagner, acuzat de insurecție armată în Rusia. Măsuri anti-terorism impuse la Moscova. Prigojin spune că a preluat controlul facilităților militare de la Rostov pe Don CITEȘTE ȘI LIVE TEXT Liderul mercenarilor Wagner, acuzat de insurecție armată în Rusia. Măsuri anti-terorism impuse la Moscova. Prigojin spune că a preluat controlul facilităților militare de la Rostov pe Don

Trenurile pe hidrogen sunt o componentă importantă în strategia guvernamentală și a ARF de decarbonizare a sectorului transporturi și vor fi completate prin alte achiziții în domeniul trenurilor pe acumulatori și pe hidrogen.

Reprezentanții Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF) și ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) au semnat la începutul lui aprilie 2023 contractele de finanțare a proiectelor de investiții ale ARF, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o valoare de 1,45 miliarde de lei (300 de milioane de euro) fonduri europene nerambursabile.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
arf
licitatie
automotoare
hidrogen