Președintele Emirates - mesaj pentru Boeing: ”Organizați-vă activitatea”

Președintele Emirates - mesaj pentru Boeing: ”Organizați-vă activitatea”
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Operatorul aerian Emirates, unul dintre cei mai mari clienți ai Boeing, a lansat un apel la acțiune către noua echipă de management a grupului american, exprimându-și frustrarea față de criza de siguranță cu care se confruntă producătorul de avioane și de întârzierile ulterioare ale livrărilor comenzilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Nu suntem cu adevărat mulțumiți de ceea ce se întâmplă, ne-am dorit întotdeauna să vedem această aeronavă intrând în flotă atunci când a fost promisă – și există o întârziere, nu este doar pentru noi”, a declarat șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președinte și CEO al companiei aeriene emblematice din Dubai, Emirates, la Arabian Travel Market din Dubai.

Marca americană care a încercat să rivalizeze cu Tesla intră în insolvență, în Austria CITEȘTE ȘI Marca americană care a încercat să rivalizeze cu Tesla intră în insolvență, în Austria

Cu 245 de avioane de pasageri și cinci avioane de marfă 778 comandate, Emirates este cel mai mare client al Boeing în ceea ce privește avioanele cu fuselaj larg. Dar livrările de avioane de către producător au scăzut în primul trimestru al anului 2024 la cel mai redus număr de la jumătatea anului 2021, deoarece compania se ocupă de un control sporit după ce un panou de ușă al unuia dintre avioanele sale 737 Max 9 s-a desprins în timpul zborului, în ianuarie, scrie News.ro.

Compania a livrat 83 de avioane în cele trei luni până la 31 martie - cele mai multe dintre ele 737 cu fuselaj îngust - comparativ cu 157 în trimestrul anterior și 130 de avioane în aceeași perioadă a anului precedent.

Al Maktoum, care se află la conducerea celei mai mari companii aeriene cu avioane destinate curselor pe distanțe lungi din lume și a contribuit la lansarea acesteia în 1985, a exprimat sentimentele multor directori generali de companii aeriene în ceea ce privește așteptările pentru Boeing.

”Cred că trebuie să pună multă presiune pentru a se asigura că livrează clientului orice au promis”, a spus el.

Întrebat dacă are un mesaj pentru producătorul de avioane, Al Maktoum a spus: ”Întotdeauna spun, știi, acționează și fă ceea ce trebuie. Și cred că o pot face.”

FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Portul Constanța nu a recâștigat rolul de hub la Marea Neagră. A căzut din Top 20 la containere

CNBC a contactat Boeing pentru comentarii.

Președintele nu a indicat că Emirates va anula comenzile la Boeing sau dacă le va muta către rivalul său francez, Airbus.

”Nu, nu – nu voi putea spune exact ce plănuim. Dar cred că vedeți că modernizăm un număr mare de aeronave din flota existentă. ... Și nu va lipsi capacitatea Dubaiului”, a răspuns el când a fost întrebat despre probabilitatea unei astfel de mișcări.”

El a citat extinderea de către compania aeriană a unei părți a flotei existente, inclusiv cu mamutul Airbus A380 cu etaj, pentru a asigurare o capacitate suficientă pentru pasageri.

Noua echipă de conducere desemnată recent de Boeing are acum sarcina de a traversa cea mai gravă criză a companiei din 2018-2019, când două dintre avioanele sale noi 737 Max s-au prăbușit într-o perioadă de șase luni, ucigând 346 de oameni.

După desprindereac unui panou de ușă a unui avion al Alaska Airlines, în ianuarie, auditul de șase săptămâni al Administrației Federale de Aviație la Boeing și Spirit AeroSystems ”a găsit mai multe cazuri în care companiile nu au respectat cerințele de control al calității producției”, a declarat FAA în martie.

Spirit AeroSystems produce fuselaje Boeing Max, iar ”FAA a identificat probleme de neconformitate în controlul procesului de producție al Boeing, manipularea și depozitarea pieselor și controlul produselor”, se arată în comunicat.

Agenția de reglementare a declarat că a informat conducerea Boeing că ”trebuie să abordeze constatările auditului ca parte a planului său cuprinzător de acțiuni corective pentru a remedia problemele sistemice de control al calității” și să abordeze ”cultura sa de siguranță”.

Într-o declarație anterioară citată de CNBC, un purtător de cuvânt al Boeing a declarat, ca răspuns la constatările FAA, că compania continuă ”să pună în aplicare schimbări imediate și să dezvolte un plan de acțiune cuprinzător pentru a consolida siguranța și calitatea”.

Site-ul web al Boeing spune că continuă să sprijine investigațiile NTSB și FAA din SUA cu privire la accidentul din 5 ianuarie.”

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
emirates