Marca americană care a încercat să rivalizeze cu Tesla intră în insolvență, în Austria

Marca americană care a încercat să rivalizeze cu Tesla intră în insolvență, în Austria
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mai 2024

Filiala din Austria a producătorului Fisker a intrat oficial în procedură de insolvență, prin care încearcă să se protejeze și să-și restructureze activitatea. Celelalte unități ale companiei rămân în activitate normală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În martie, Profit.ro a relatat că, deși a încercat să copieze modelul de business al Tesla, dar și filosofia bazată pe automobile electrice și scumpe, Fisker pare că nu și-a găsit drumul și soluțiile corecte, motiv pentru care astăzi este la un pas de intrarea în insolvență.

Fisker Austria, divizia europeană a companiei americane Fisker Inc., și-a anunțat intrarea în insolvență, pentru a-și restructura afacerea fără a întrerupe activitatea. Procedura va presupune supravegherea de către instanță și numirea unui administrator independent care să asigure buna funcționare a companiei.

Licitație de 130 milioane lei pentru asfaltarea celui mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă la Valea Oltului. Străbătut de legiuni romane și cavaleri templieri CITEȘTE ȘI Licitație de 130 milioane lei pentru asfaltarea celui mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă la Valea Oltului. Străbătut de legiuni romane și cavaleri templieri

Fisker Austria va continua să vândă mașini și să asigure actualizări ale mașinilor vândute anterior și își va menține cei 50 de angajați.

Fisker are un contract de producție de automobile electrice în Europa cu Magna, însă în acest moment producția de vehicule a fost oprită, după cum a anunțat companie. Speculațiile vorbesc despre un sfârșit iminent al modelului Ocean, având în vedere situația dificilă și cererea din ce în ce mai slabă de mașini electrice, în Europa și SUA.

FOTO Viitoarea generație Sandero se va despărți de Stepway într-un nou SUV CITEȘTE ȘI FOTO Viitoarea generație Sandero se va despărți de Stepway într-un nou SUV

„Este important să ofer o actualizare cu privire la starea noastră actuală pentru programul Fisker Ocean. În prezent, producția vehiculului este inactivă. Perspectiva noastră actuală emisă astăzi presupune că nu va exista producție ulterioară. În conformitate cu anunțul, transmis prin formularul anual de informații, acest ipoteză reduce vânzările noastre din 2024 cu aproximativ 400 de milioane de dolari și afectează marja EBIT ajustată cu aproximativ 25 de puncte”, de declarat CEO-ul Swamy Kotagiri, în momentul prezentării bilanțului companiei.

Până acum, toate declarațiile privind o posibilă colaborare cu alți producători auto pentru continuarea activității nu s-au confirmat, ceea ce a adâncit și mai mult neîncrederea în viitorul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fisker ocean
faliment fisker