Prima autostradă construită de chinezi în România

Prima autostradă construită de chinezi în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord), în lungime de 8,6 kilometri, care va asigura inclusiv legătura între DN 2 (Afumați) și DN 3 (Cernica). Valoarea contractului este de 397,9 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord). Acest sector de autostradă, în lungime de 8,6 km, va asigura inclusiv legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica)”, a arătat Sorin Grindeanu.

Petrom și Rompetrol primesc bani de la Bruxelles pentru stații de alimentare cu hidrogen CITEȘTE ȘI Petrom și Rompetrol primesc bani de la Bruxelles pentru stații de alimentare cu hidrogen

Potrivit ministrului, pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri și pasaje, dar și un nod rutier care va face legătura cu DN 2, scrie News.ro.

Sursa de finanțare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez China Civil Engineering Construction Corporation are la dispoziție 30 de luni (12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor) și 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcția acestui lot al A0 Nord.

”Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte. Au fost trei decizii ale instanței și șase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluția semnării. Interesul public prevalează și vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, a subliniat Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
centură
a0 nord