Primăria Sectorului 4 va colabora cu Metrorex pentru construirea unei noi stații de metrou, la suprafață, între Berceni și Șoseaua de Centură

Primăria Sectorului 4 va colabora cu Metrorex pentru construirea unei noi stații de metrou, la suprafață, între Berceni și Șoseaua de Centură
scris 26 sep 2018

Primăria Sectorului 4 va colabora cu Metrorex pentru construirea unei noi stații de metrou, între stația Berceni și Șoseaua de Centură, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Stația ar urma să fie amenajată la suprafață, așa cum este și stația Berceni, într-o zonă folosită în prezent ca intrare în tunel pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de șine de cale ferată.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 40 de voturi "pentru" și trei abțineri, scrie News.ro.

Documentul se referă la împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4 de a hotărî cu privire la asocierea cu compania Metrorex, prin semnarea unui protocol. CL Sector 4 și-a dat deja acordul de principiu pentru acest lucru, însă are nevoie de acordul Consiliului General.

VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road

Potrivit proiectului de hotărâre, Aparatul de Specialitate al primarului Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou și infrastructura ei între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură, care nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de șine de cale ferată în tuneluri.

"În acest sens, pentru locuitorii municipiului București care folosesc rețeaua de transport cu metroul și în interes public, ar fi necesară încheierea unui protocol între Sectorul 4 al municipiului București și Societatea de Transport cu Metroul București Metrorex SA având ca obiect asocierea acestora pentru punerea în valoare a infrastructurii sale aferente, prin edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran cu toată infrastructura adiacentă (elemente de siguranță, autimatizări etc.)", se arată în document.

Calea de rulare va fi la suprafață, la fel și stația, după modelul stației Berceni.

În proiect nu este precizată suma necesară pentru investiție, însă se menționează că Metrorex nu are resursele necesare acoperirii cheltuielilor, astfel că lucările vor fi realizate din bugetul Primăriei Sectorului 4.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria sectorului 4
metrou
berceni