CGMB a aprobat investiția de aproape 559 de milioane de lei pentru lucrările la infrastructura din Prelungirea Ghencea

CGMB a aprobat investiția de aproape 559 de milioane de lei pentru lucrările la infrastructura din Prelungirea Ghencea
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2018

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat miercuri proiectul de hotărâre privind investiția de aproape 559 de milioane de lei pentru lucrările la infrastructura din Prelungirea Ghencea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul, care se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și supralărgire Bulevard Ghencea, a fost aprobat în unanimitate, scrie News.ro.

„Proiectul în sine, văzut de noi, este astfel: lărgirea la patru benzi, tramvaiul 41, piste de biciclete și trotuare, vom avea și trei pasaje pietonale pentru fiecare școală din zonă. Vom face întâi benzile, apoi va fi execuția a tot ceea ce înseamnă tramvai și buclă de întoarcere, apoi parcarea park&ride. Până la sfârșitul anului documentația va fi gata și vom începe și demolările din zonă”, a explicat Marius Coajă, consilier al primarului general.

Ryanair a anulat 190 de curse, 30.000 de călători vor fi afectați CITEȘTE ȘI Ryanair a anulat 190 de curse, 30.000 de călători vor fi afectați

Astfel, costul investiției este de aproape 559 de milioane de lei.

Prin acest proiect va fi lărgită la patru benzi arterei Prelungirea Ghencea, între strada Brașov și Centura București, va fi amenajată o pistă de biciclete, va fi realizată o cale dublă de tramvai, vor fi amenajate trotuarele și vor fi modernizate sistemul de iluminat și rețeaua de apă și canal și va fi construit un nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domnești, în timp ce va fi păstrată linia de tramvai existentă pe Bulevardul Ghencea până la capătul liniei 41.

În ultimii ani, locuitorii din Prelungirea Ghencea au ieșit de mai multe ori în stradă și au protestat, nemulțumiți de infrastructura zonei.

În proiectul de lucrări a fost introdusă, practic, linia de tramvai, care nu fusese inserată inițial.

viewscnt
Afla mai multe despre
prelungirea ghencea
cgmb