Problemele de securitate cibernetică cu care se confruntă Fiat Chrysler ar putea afecta și alți constructori

Problemele de securitate cibernetică cu care se confruntă Fiat Chrysler ar putea afecta și alți constructori

Jeep Cherokee Uconnect Navigation System

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 aug 2015

Problemele de securitate cibernetică cu care se confruntă Fiat Chrysler și care au determinat rechemarea în service a 1,4 milioane de autovehicule care rulează pe șoselele din Statele Unite ar putea afecta și alți constructori care au instalat același tip de sistem audio la bordul mașinilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mark Rosekind, președintele Administrației Naționale a SUA pentru Siguranța Traficului, a declarat vineri că instituția încearcă să stabilească numărul exact al constructorilor auto care au comandat sisteme audio de la compania care a aprovizionat Fiat Chrysler.

"Furnizorul a livrat radiouri nu doar pentru Fiat Crysler, ci și pentru mulți alți constructori. Încercăm să aflăm cât de extinsă este această vulnerabilitate", a spus Rosekind.

Rosekind nu a dezvăluit numele furnizorului. Potrivit lui Charlie Miller, unui dintre cei doi experți IT care au identificat vulnerabilitatea sistemului audio la atacurile hackerilor, a declarat pentru Reuters că este vorba de un sistem Uconnect produs de Harman International Industries. Oficialii Harman nu au dorit să comenteze afirmația.

Pe 24 iulie, Fiat Chrysler a rechemat în service 1,4 milioane de autovehicule din SUA pentru a instala un software care să impiedice preluarea controlului de la distanță asupra mașinilor, după ce programatorii Charlie Miller și Chris Valasek s-au conectat la un model Jeep Cherokee exploatând o vulnerabilitate a sistemului audio.  

Miller și Valasek au folosit un computer si un telefon mobil pentru a accesa de la distanță sistemele vehiculului de teren prin intermediul conexiunii de Internet, reușind să oprească motorul automobilului în timp ce acesta rula pe o autostradă din Missouri.

Mașinile Fiat Chrysler nu sunt singurele vulnerabile la atacurile cibernetice, avertizează experții.

Săptămâna trecută, un programator american a sfătuit șoferii de autovehicule General Motors să nu folosească o aplicație de mobil pentru a se conecta la sistemul de comunicații OnStar, deoarece aplicația poate fi piratată pentru a descuia autovehiculul și a porni motorul de la distanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
securitate cibernetica
hackeri