371 de mașini ecologice au fost achiziționate prin programul Rabla 2015

371 de mașini ecologice au fost achiziționate prin programul Rabla 2015
scris 30 iul 2015

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că peste 60% din totalul celor 20 000 de tichete alocate persoanelor fizice prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național au fost epuizate, fiind deja utilizate de populație. Numărul total de tichete disponibile persoanelor fizice este în creștere cu 3000 față de ediția de anul trecut.

Până acum s-au achiziționat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride convenționale precum și tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achiziționarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri.

"Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla și prin mărirea substanțială a valorii ecobonusurilor: să creștem numărul mașinilor nepoluante pe șoselele din România. Cred că suntem pe drumul cel bun, mai cu seamă dacă ne uităm la Programul Rabla de anul trecut, când numărul total de mașini nepoluante achiziționate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe întreaga perioadă de derulare Rabla", a spus ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Anul acesta, Programul Rabla a fost configurat cu eco-bonusuri diferentiate, care se adaugă primei de casare în valoare de 6500 RON, și cu posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri pentru achiziția unui autovehicul: un eco-bonus în valoare de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, un eco-bonus în valoare de 1.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) precum și un eco-bonus în valoare de 2.500 lei la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Anul trecut, numărul total de mașini nepoluante achiziționate cu eco-bonusuri prin Rabla a fost de doar 38.

Programul Rabla 2015 are o valoare totală de 200 milioane lei. Au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice si instituții publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla 2015
masini eco
ministerul mediului