Procuratura din Franța investighează Fiat Chrysler pentru că ar fi trișat la testele de poluare ale automobilelor diesel

Procuratura din Franța investighează Fiat Chrysler pentru că ar fi trișat la testele de poluare ale automobilelor diesel
scris 22 mar 2017

Un procuror francez a deschis o investigație împotriva grupului Fiat Chrysler, care este suspectat că a trișat la testarea emisiilor automobilelor diesel, a declarat marți o sursă judiciară, transmite Reuters.

”Pot confirma că a fost deschisă o investigație judiciară pentru înșelăciune în formă agravantă”, a spus sursa.

Potrivit acesteia, procurorul din Paris a deschis investigația pe 15 martie, după ce autoritatea pentru consumatori și anti-fraudă din cadrul Ministerului Finanțelor a înaintat cazul justiției, scrie News.ro.

Grupul german Volkswagen a recunoscut în 2015, în SUA, că a manipulat testele de poluare ale automobilelor diesel, iar ulterior mai multe state europene au lansat propriile teste pentru emisiile vehiculelor.

Pentru unele modele fabricate de General Motors, Renault și Fiat Chrysler, verificările au constatat că emisiile de oxid de nitrogen depășesc de peste 10 ori normele admise, în condiții reale de circulație, precum și utilizarea pe scară largă a unor dispozitive care reduc emisiile în unele condiții.

Peste 150 de trenuri sunt afectate în urma protestului angajaților CFR CITEȘTE ȘI Peste 150 de trenuri sunt afectate în urma protestului angajaților CFR

Programul de testare din Franța a dus până în prezent la propuneri de trimitere în judecată făcute de agenția pentru fraude împotriva consumatorilor a patru producători auto, Volkswagen, Renault, Fiat Chrysler și grupul PSA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fiat chrysler
automobile diesel