Procuratura din Franța investighează Fiat Chrysler pentru că ar fi trișat la testele de poluare ale automobilelor diesel

Procuratura din Franța investighează Fiat Chrysler pentru că ar fi trișat la testele de poluare ale automobilelor diesel
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2017

Un procuror francez a deschis o investigație împotriva grupului Fiat Chrysler, care este suspectat că a trișat la testarea emisiilor automobilelor diesel, a declarat marți o sursă judiciară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Pot confirma că a fost deschisă o investigație judiciară pentru înșelăciune în formă agravantă”, a spus sursa.

Potrivit acesteia, procurorul din Paris a deschis investigația pe 15 martie, după ce autoritatea pentru consumatori și anti-fraudă din cadrul Ministerului Finanțelor a înaintat cazul justiției, scrie News.ro.

Grupul german Volkswagen a recunoscut în 2015, în SUA, că a manipulat testele de poluare ale automobilelor diesel, iar ulterior mai multe state europene au lansat propriile teste pentru emisiile vehiculelor.

Pentru unele modele fabricate de General Motors, Renault și Fiat Chrysler, verificările au constatat că emisiile de oxid de nitrogen depășesc de peste 10 ori normele admise, în condiții reale de circulație, precum și utilizarea pe scară largă a unor dispozitive care reduc emisiile în unele condiții.

Peste 150 de trenuri sunt afectate în urma protestului angajaților CFR CITEȘTE ȘI Peste 150 de trenuri sunt afectate în urma protestului angajaților CFR

Programul de testare din Franța a dus până în prezent la propuneri de trimitere în judecată făcute de agenția pentru fraude împotriva consumatorilor a patru producători auto, Volkswagen, Renault, Fiat Chrysler și grupul PSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
automobile diesel