Profitul net al Ryanair a crescut cu 55% în primul trimestru fiscal, la 397 milioane euro

Profitul net al Ryanair a crescut cu 55% în primul trimestru fiscal, la 397 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2017

Profitul net al operatorului aerian low-cost Ryanair a crescut cu 55% în primul trimestru fiscal încheiat în iunie, la 397 milioane de euro, susținut de prețurile biletelor, dar compania a avertizat că supracapacitatea va continua să exercite presiuni asupra acestora, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vânzările au crescut cu 13%, la 1,91 miliarde de euro, scrie News.ro.

Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa în funcție de numărul de pasageri, a anunțat că prețul mediu al biletelor a crescut cu 1%, datorită rezervărilor numeroase din perioada Paștelui.

Datorită gradului mare de ocupare a avioanelor, Ryanair a majorat estimarea referitoare la numărul pasagerilor pe care îi va transporta în acest an la 131-130 de milioane.

Daimler, BMW, Volkswagen, Porsche și Audi, investigate pentru formarea unui cartel tehnologic timp de 20 de ani CITEȘTE ȘI Daimler, BMW, Volkswagen, Porsche și Audi, investigate pentru formarea unui cartel tehnologic timp de 20 de ani

Chiar și așa, Ryanair a menținut previziunea că prețurile biletelor ar putea scădea în medie cu 5% în primul semestru fiscal, inclusiv în perioada ocupată cuprinsă între iulie și septembrie, și cu 8% în intervalul octombrie-martie.

Estimările Ryanair se aseamănă cu cele ale operatorilor concurenți EasyJet și Wizz Air, care au raportat venituri pe loc peste așteptări în trimestrul încheiat în iunie, datorită Paștelui, care a căzut în aprilie. Ambii operatori au avertizat însă că prețurile vor fi presate de creșterea numărului de locuri oferite pasagerilor.

Ryanair a menținut totodată estimarea referitoare la profitul anual, la 1,4-1,45 miliarde de euro, după un profit de 1,24 miliarde de euro obținut în anul fiscal trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair