Proiect: Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare doar prin vizionarea unor filme. În schimb, începătorilor le va fi suspendat permisul mai rapid

Proiect: Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare doar prin vizionarea unor filme. În schimb, începătorilor le va fi suspendat permisul mai rapid
scris 20 sep 2018

Șoferilor le vor putea fi anulate puncte de penalizare primite ca urmare a abaterilor din trafic doar în urma unei simple vizionări de filme educative despre urmările grave ale neatenției în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan, prevede un proiect de lege. Inițiativa stabilește, în schimb, ca, pentru șoferii începători, suspendarea permisului să poată fi dispusă mai rapid.

Autorii inițiativei legislative arată că propunerea lor este inspirată din practica altor state, cu rezultate îmbucurătoare în ceea ce privește corectarea voluntară a unor acțiuni greșite la volan.

Astfel, proiectul prevede că: ”În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic”.

Aceste filme educative vor fi vizionate în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română, cu dreptul șoferilor de a le fi eliberată dovada de participare la vizionare.

Americanii de la Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc deținut de miliardarul indian Tarang Jain, intră în România CITEȘTE ȘI Americanii de la Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc deținut de miliardarul indian Tarang Jain, intră în România

În același timp, însă, pentru a se asigura că șoferii înțeleg responsabilitatea enormă pe care o au în calitate de conducători auto chiar de la bun început, autorii proiectului propun ca șoferilor începători să le poată fi suspendat mai ușor permisul de conducere.

Prin urmare, pentru posesorul cu o vechime mai mică de 1 an, permisul va fi suspendat la acumularea a 12 puncte de penalizare, nu a 15 puncte ca în cazul celorlalți șoferi.

”Este vital pentru aceștia, care au urmat de puțin timp cursurile teoretice și practice ale unei școli de șoferi, să conștientizeze importanța celor învățate și respectarea regulilor în trafic”, arată inițiatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
soferi
fil
vizionare
puncte
penalizare
permis
anulare
suspendare
incepatori
proiect
lege