Război în Israel: Zeci de zboruri internaționale spre și dinspre Tel Aviv au fost anulate, El Al își menține zborurile

Război în Israel: Zeci de zboruri internaționale spre și dinspre Tel Aviv au fost anulate, El Al își menține zborurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2023

Compania israeliană El Al a anunțat că își va menține zborurile duminică, în timp ce o serie de companii aeriene au anunțat anularea zborurilor spre și dinspre Tel Aviv în acest weekend, în urma ofensivei militare a Hamas asupra Israelului, relatează AFP, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Iată principalele informații disponibile duminică:

- EL AL

El Al nu a anulat niciunul dintre zborurile proprii, a confirmat pentru AFP o reprezentantă a companiei aeriene, care își menține zborurile programate. Au fost anulate doar câteva zboruri operate de companii străine în cooperare cu El Al, spre Praga sau Varșovia.

Dar este posibil ca El Al să decidă anularea unor zboruri pentru a trimite mai multe avioane către anumite orașe. "Este posibil să anulăm zboruri către destinații unde sunt puțini israelieni, pentru a-i ajuta pe israelienii din alte părți", a explicat purtătoarea de cuvânt a El Al.

Compania aeriană israeliană a precizat duminică dimineață pe site-ul său că acționează la instrucțiunile forțelor de securitate israeliene și că toate plecările au avut loc de la terminalul 3 al aeroportului Ben Gurion. La fel ca multe alte companii aeriene, începând de sâmbătă, El Al permite clienților săi să își schimbe gratuit biletele dacă doresc să își amâne sau să își devanseze întoarcerea în Israel, sau să își amâne o călătorie.

- LUFTHANSA

Grupul german, primul transportator european, își anulează zborurile spre și dinspre Tel Aviv până luni, inclusiv, din cauza "situației de securitate", a declarat sâmbătă seara un purtător de cuvânt pentru AFP.

Transportatorul belgian Brussels Airlines, o filială a Lufthansa, a anunțat aceeași decizie.

Compania aeriană a precizat că este "pregătită să coopereze cu autoritățile pentru a organiza repatrieri sau zboruri de salvare".

Situația este "foarte imprevizibilă", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

O nouă actualizare va fi făcută luni dimineață pentru a se lua în considerare următorii pași.

- AIR FRANCE-KLM

"În coordonare cu Autoritatea aeronautică civilă franceză și cu autoritățile israeliene, Air France suspendă serviciile către Tel Aviv până la noi ordine", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei aeriene, care operează de obicei două zboruri pe zi către Tel Aviv.

"Măsuri comerciale sunt în vigoare, permițând clienților să își amâne sau să își anuleze călătoria gratuit", a adăugat el.

Transavia, compania aeriană low-cost a grupului Air France-KLM, a anunțat într-un comunicat de presă că își anulează toate zborurile spre Tel Aviv până luni inclusiv.

"Transavia France își anulează zborurile către Tel Aviv și de la Paris Orly și Lyon Saint Exupéry duminică 8 octombrie (2 zboruri de la Paris Orly) și luni 9 octombrie (3 zboruri de la Paris Orly și 1 zbor de la Lyon Saint Exupéry)", a precizat compania aeriană.

- IBERIA

Compania aeriană spaniolă a anunțat pe conturile de socializare că filiala sa low-cost Iberia Express își anulează sâmbătă zborurile spre și dinspre Tel Aviv "din cauza situației din Israel".

- ITA AIRWAYS

Compania aeriană italiană a anunțat pe X că și-a anulat zborurile spre și dinspre Tel Aviv până duminică dimineața "pentru a proteja siguranța pasagerilor și a echipajelor".

- LOT

Compania aeriană poloneză a anunțat că și-a anulat sâmbătă zborurile din capitala Poloniei către Tel Aviv "din cauza situației din Israel". Ea nu a oferit informații despre zilele următoare.

- AEGEAN

Transportatorul grec Aegean Airlines a anunțat pe X că "a suspendat sâmbătă, pentru 48 de ore, toate zborurile spre și dinspre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv".

- SWISS

Compania aeriană Swiss a anunțat că și-a suspendat zborurile spre Tel Aviv începând de sâmbătă seara și până la noi ordine.

După o analiză amănunțită și continuă a situației actuale de securitate, Swiss a continuat să opereze zboruri de la Zurich la Tel Aviv și de la Tel Aviv la Zurich sâmbătă la prânz, a declarat compania aeriană pentru Keystone-ATS.

- AUSTRIAN AIRLINES

Compania aeriană austriacă a declarat pentru AFP că își anulează toate zborurile spre și dinspre Tel Aviv până luni și că "evaluează în mod constant situația".

- WIZZ AIR

Compania aeriană ungară a anunțat pe site-ul său că anulează toate zborurile spre și dinspre Israel în această duminică, precizând că va comunica în timp util cu privire la rutele pentru zilele următoare.

- AIR CANADA

Compania aeriană canadiană și-a suspendat zborurile spre Tel Aviv din Toronto și Montreal pentru 48 de ore începând de duminică, a anunțat guvernul canadian.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
tel aviv
zboruri