Tesla a redus prețurile unor versiuni ale automobilelor sale Model 3 și Model Y în SUA, pentru a susține vânzările

Tesla a redus prețurile unor versiuni ale automobilelor sale Model 3 și Model Y în SUA, pentru a susține vânzările
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2023

Tesla a redus prețurile unor versiuni ale automobilelor sale Model 3 și Model Y în SUA, după ce compania a raportat livrări în trimestrul al treilea care au ratat așteptările pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul de pornire pentru Model 3 este listat la 38.990 dolari pe site-ul Tesla, în scădere față de prețul anterior de 40.240 de dolari, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Prețul automobilului Model 3 cu autonomie mare a scăzut de la 47.240 de dolari la 45.990 de dolari. Și prețul  automobilului Model 3 Performance a scăzut la 50.990 de dolari, de la 53.240 de dolari.

Prețul SUV-ului Model Y Performance al Tesla începe acum de la 52.490 de dolari, în scădere față de un preț anterior de 54.490 de dolari.

Începând de la sfârșitul anului trecut, Tesla a început să reducă prețurile mașinilor sale în întreaga lume, în încercarea de a stimula cererea, pe fondul îngrijorărilor privind încetinirea cheltuielilor de consum pe piețe precum SUA și China și pe măsură ce concurența în spațiul vehiculelor electrice a crescut.

Tesla modifică în mod regulat prețurile mașinilor sale, în special pe cele mai mari piețe, din SUA și China.

Dar cea mai recentă rundă de reduceri de prețuri vine la doar câteva zile după ce Tesla a raportat livrări de 435.059 de vehicule în trimestrul al treilea, ratând așteptările analiștilor și marcând o scădere față de trimestrul precedent.

Tesla a atribuit căderea upgrade-urilor fabricilor, care au făcut ca centrele de producție să aibă timpi de nefuncționare.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, nu a ascuns dorința producătorului de automobile de a urmări un volum mai mare al vânzărilor, pentru marje mai mari în acest an.

Tesla încă are ca obiectiv să livreze 1,8 milioane de vehicule în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
pret
tesla model 3
tesla model y