Rolls-Royce caută parteneri pentru producția unui taxi zburător

Rolls-Royce caută parteneri pentru producția unui taxi zburător
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2018

Producătorul britanic de motoare Rolls-Royce a proiectat un sistem de propulsie pentru un taxi zburător și caută parteneri pentru dezvoltarea unui astfel de vehicul, care ar putea fi lansat pe piață cel mai devreme la începutul deceniului viitor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Rolls-Royce a anunțat că a creat planurile pentru un vehicul electric cu decolare și aterizare verticală (EVTOL), respectiv un taxi zburător care ar putea transporta 4-5 oameni, cu o viteză de până la 250 de mile (402 kilometri) pe oră, pe o distanță de aproximativ 500 de mile (805 kilometri), scrie News.ro.

Marca premium a PSA, DS Automobile, va opri definitiv vânzările DS 4 și DS 5 CITEȘTE ȘI Marca premium a PSA, DS Automobile, va opri definitiv vânzările DS 4 și DS 5

Compania, care fabrică motoare pentru avioane, elicoptere și nave, se alătură altor producători care se întrec că dezvolte taxiuri zburătoare, cu care ar putea revoluționa modul în care călătoresc oamenii.

Companii mari din industria aviației și tehnologiei lucrează la proiectarea unor taxiuri zburătoare, care mult timp au fost prezente doar în domeniul science fiction și desenele animate.

Între aceste companii se află Airbus, Uber și o serie de startup-uri, între care unul numit Kitty Hawk, susținut de Larry Page, co-fondator al Google.

Modelul proiectat de Rolls-Royce va fi prezentat în format digital la Salonul aerian Farnborough care începe luni.  Compania caută un constructor de fuzelaje și un partener pentru sistemul electric.

Rolls-Royce a anunțat într-un comunicat că este bine plasată să joace un rol important pe piața transporturilor aeriene individuale.

”Vehiculul aflat în fază de concept utilizează tehnologia turbinei pe gaz pentru a genera electricitatea care alimentează șase propulsoare electrice proiectate special pentru a a avea un nivel de zgomot scăzut”, a anunțat Rolls-Royce.

Modelul de motor proiectat de Rolls-Royce nu va avea nevoie de reîncărcare întrucât bateria este încărcată de turbina pe gaz. Vehiculul va putea utiliza infrastructura existentă, cum ar fi heliporturile și aeroporturile.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls-royce
taxi zburator