Rolls-Royce Holdings vrea să atragă până la 2,5 miliarde de lire sterline, pentru a-și consolida situația financiară

Rolls-Royce Holdings vrea să atragă până la 2,5 miliarde de lire sterline, pentru a-și consolida situația financiară
scris 21 sep 2020

Producătorul britanic de motoare pentru avioane Rolls-Royce Holdings a anunțat că intenționează să atragă fonduri în valoare de până la 2,5 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde dolari) pentru a-și consolida situația financiară afectată de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Rolls-Royce analizează diverse opțiuni, inclusiv o emisiune de drepturi de preemțiune. Alte opțiuni luate în considerare de companie includ emisiuni de oligațiuni sau de acțiuni, scrie News.ro

Ryanair reduce capacitatea în octombrie, din cauza efectelor pandemiei CITEȘTE ȘI Ryanair reduce capacitatea în octombrie, din cauza efectelor pandemiei

”Continuăm să analizăm toate opțiunile de finanțare pentru a întări rezistența și soliditatea finanțelor noastre”, potrivit unui comunicat al companiei.

Publicația Financial Tumes a scris că Rolls-Royce discută cu fonduri suverane de investiții, între care GIC din Singapore, în cadrul eforturilor de atragere a finanțării.

Potrivit publicației,  compania va lansa o emisiune de acțiuni în primele săptămâni ale lunii octombrie.

GIC nu a răspuns imediat solicitării de informații din partea Reuters, în timp ce Rolls-Royce a refuzat să comenteze.

Compania din Derby a analizat în ultimele luni care sunt posibilitățile sale de finanțare, după ce a înregistrat un impact din cauza restricțiilor din sectorul călătoriilor adoptate de guverne din cauza pandemiei de Covid-19.

În luna mai, Rolls-Royce a redus numărul locurilor de muncă cu cel puțin 9.000. În iulie, grupul a anunțat că anticipează ieșiri de fonduri de 1 miliard de lire în al doilea semestru al acestui an, după ce a cheltuit 3 miliarde de lire în primele șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolls-royce holdings
motoare pentru avioane