Tesla vrea să lanseze un SUV compact, camioane și un serviciu de ridesharing, în următorii 10 ani

Tesla vrea să lanseze un SUV compact, camioane și un serviciu de ridesharing, în următorii 10 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 iul 2016

Tesla Motors intenționează să lanseze un SUV compact, camioane, camionete, dar și un serviciu de ridesharing, susține CEO-ul companiei, Elon Musk, într-un plan pe zece ani publicat pe site-ul producătorului auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În prezent, Tesla acoperă două segmente relativ mici de sedanuri și SUV-uri premium. Cu Model 3, un viitor SUV compact și un nou pick-up intenționăm să acoperim cea mai mare parte a pieței. Este puțin probabil ca un vehicul mai ieftin decât Model 3 să fie necesar”, se arată în planul publicat  de Musk.

Sedanul Tesla Model 3, cel mai recent model al companiei, se vinde la un preț mediu de 42.000 de dolari.

Pe lângă automobile adresate consumatorilor, mai este nevoie de două tipuri de autovehicule electrice: camioane și un sistem de transport urban de mare densitate. Ambele sunt deja în curs de dezvoltare și ar trebui să fie prezentate anul viitor. Credem că Tesla Semi va oferi o reducere substanțială de costuri pentru transporturile de mărfuri", mai spune Musk.

Totodată, Musk are în plan lansarea unui serviciu de ridesharing, asemănător cu Uber. Potrivit lui Musk, lansarea unui astfel de serviciu este legată de adoptarea mașinilor fără șofer, care va putea permite oricărui proprietar Tesla să își includă mașina într-un program de car-sharing.

General Motors a îmbunătățit estimările pentru 2016, după un profit record în trimestrul al doilea CITEȘTE ȘI General Motors a îmbunătățit estimările pentru 2016, după un profit record în trimestrul al doilea

"Vei putea include mașina la flota comună prin simpla apăsare a unui buton,  într-o aplicație de mobil, pentru a obține venituri când ești plecat în vacanță sau la muncă, reducând saub acoprind integral costurile legate de achiziționarea mașinii. Acest lucru va reduce costurile  până în punctul în care oricine își va permite o Tesla", adaugă CEO-ul Tesla.

În prezent, Autoritățile de reglementare americane investighează Telsa Motors în legătură cu funcția de pilot automat (Autopilot), după ce un șofer care folosea sistemul a murit într-un accident, aducând în centrul atenției atât producătorul de vehicule electrice, cât și eforturile din industrie pentru dezvoltarea automobilelor autonome Joshua Brown, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui automobil Tesla, a murit după ce un camion i-a tăiat calea, pe o autostradă din Florida. Acesta nu este primul accident în care șoferul folosea funcția Autopilot oferită de Tesla, dar este singurul care s-a soldat cu un deces.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
tesla motors
musk
masini electrice