Ryanair spune că stabilirea unui preț minim pentru zboruri în UE este „imposibilă” din punct de vedere politic

Ryanair spune că stabilirea unui preț minim pentru zboruri în UE este „imposibilă” din punct de vedere politic
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2023

Compania Ryanair a transmis că nu crede că există posibilitatea ca Uniunea Europeană să introducă tarife minime sau limite obligatorii pentru zboruri, fiindcă ar priva de drepturi persoanele cu venituri mai mici, devenind o decizie imposibilă din punct de vedere politic. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația vine în contextul în care Clement Beaune, ministrul de transporturi al Franței, a transmis în această săptămână că va solicita sprijin și din partea altor țări din Uniunea Europeană (UE) pentru stabilirea unui preț minim al zborurilor din Europa. Acțiunea ar contribui la reducerea contribuției sectorului aviatic la schimbările climatice, arată Adevarul.

Proiect al unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu CITEȘTE ȘI Proiect al unui aeroport în sudul Bucureștiului, parteneriat între Sectorul 4 și Consiliul Județean Giurgiu

"Cred că este imposibil din punct de vedere politic", a declarat Eddie Wilson, șeful Ryanair DAC, cea mai mare companie aeriană din cadrul grupului, într-o conferință de presă, când a fost întrebat dacă ar putea fi introdus un preț minim la nivelul UE sau un plafon pentru transportul aerian în următorii 5-10 ani, potrivit jurnaliștilor de la Reuters. 

"Oamenii au nevoie de conectivitate pentru a zbura oriunde peste 5-600 de kilometri și pentru a ajunge rapid acolo, și nu este vorba despre vacanțe sau călătorii discreționare. Călătoria cu avionul este o necesitate pentru o mulțime de lucruri", adaugă Eddie Wilson, șeful Ryanair DAC.

Și guvernul olandez a susținut, în această lună, că va continua să lucreze la  planurile de limitare a numărului de zboruri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam anul viitor, în așteptarea aprobării UE. Limitările ar avea rolul de a reduce poluarea fonică și emisiile de gaze cu efect de seră. Compania națională KLM și grupurile din industria aeronautică se opun acestei decizii a guvernului din Olanda, scrie Reuters.

Oficiali din cadrul Uniunii spun că Olanda și Belgia ar susține ideea francezilor, potrivit surselor citate.

Totuși, alți membrii ai UE ar putea fi mult mai greu de convins de ideea Franței, având în vedere că unele state se bazează pe transportul aerian și au regiuni cu sectoare turistice susținute de zborurile low-cost.

Într-o scrisoare adresată săptămâna trecută țărilor UE, Airlines for Europe a declarat că un preț minim ar încălca o lege a UE care permite companiilor aeriene să își stabilească liber prețurile.

O companie britanică a vândut mii de piese pentru motoare de avioane fără a fi verificate, cu documente false CITEȘTE ȘI O companie britanică a vândut mii de piese pentru motoare de avioane fără a fi verificate, cu documente false

"Nu susținem inițiativele care ar încălca drepturile stabilite de legislația UE pentru companiile aeriene", se arată în scrisoarea consultată de Reuters.

Compania irlandeză Ryanair reprezintă cel mai mare transportator aerian din Europa după numărul de pasageri. Aceasta este de părere că industria aeronautică ar trebui să își reducă emisiile de carbon la zero, prin creșterea utilizării combustibililor de aviație sustenabili și prin zboruri cu aeronave mai mari și mai puțin zgomotoase, potrivit șefului Eddie Wilson. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
low-cost