România a depășit borna a 1.000 de kilometri de autostradă

România a depășit borna a 1.000 de kilometri de autostradă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Lotul din Autostrada Transilvania dintre Suplacu de Barcău și Nușfalău, în lungime de 13,5 kilometri, a fost inaugurat în prezența vicepreședintelui Camerei Deputaților, Lucian Bode, și a autorităților locale și județene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tronsonul a fost realizat de compania turcească Nurol, valoarea totală a investiției fiind de circa 500 milioane de lei, prin inaugurarea de joi, România depășind borna a 1.000 de kilometri de autostradă, scrie Agerpres.

O companie britanică a vândut mii de piese pentru motoare de avioane fără a fi verificate, cu documente false CITEȘTE ȘI O companie britanică a vândut mii de piese pentru motoare de avioane fără a fi verificate, cu documente false

"Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că sunteți, astăzi, prezenți alături de noi, la un moment istoric pentru județul Sălaj și la un moment istoric pentru România. Pentru că, așa cum bine știți, prin darea în trafic a celor 13,5 kilometri din Autostrada Transilvania, tronsonul Nușfalău - Suplacu de Barcău, Sălajul face istorie. Sunt primii kilometri de autostradă dați în trafic din județul Sălaj. Și România face istorie pentru că atinge borna de 1.000 kilometri de autostradă care sunt în trafic în acest moment. Sigur că este un prag important, dar nu suficient. Românii, cu certitudine s-au săturat de angajamente, de promisiuni, așteaptă să circule pe kilometri de autostradă noi construiți și iată că astăzi avem această bucurie împreună", a declarat Lucian Bode, care este și secretar general al PNL.

Vicepreședintele Camerei Deputaților a adăugat faptul că deși e vorba de un segment aparent neînsemnat de autostradă, proiectul este foarte important pentru județul Sălaj.

"Am participat la darea în trafic a unui ciot de autostradă, așa cum o numesc unii, în general cei care nu cunosc Sălajul, cei care nu au văzut Sălajul numai pe hartă, probabil. Pentru că, în realitate, cei 13,5 kilometri de autostradă au însemnat enorm de mult și înseamnă enorm de mult pentru această regiune și pentru județul Sălaj. În cei aproape trei ani de când au început construcțiile acestui tronson, cei aproape 500 de milioane de lei, cât a costat acest tronson, au rămas aici, cu tot ce a însemnat cheltuieli privind resursa materială, resursa umană, au rămas aici, în această zonă, în județul Sălaj și această zonă s-a dezvoltat odată cu realizarea acestui tronson de autostradă", a conchis Lucian Bode. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autostradă
lucian bode