Samsung cumpără Harman pentru 8 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție făcută vreodată de companie

Samsung cumpără Harman pentru 8 miliarde de dolari, cea mai mare achiziție făcută vreodată de companie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 nov 2016

Samsung Electronics, cel mai mare jucător de pe piața telefoanelor mobile, cumpără producătorul american de piese auto Harman International Industries, pentru 8 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție făcută vreodată de grupul sud-coreean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung afirmă, într-un comunicat, că tranzacția va transforma compania într-un jucător semnificativ pe piața dispozitivelor pentru mașini conectate. Totodată, compania sud-coreeană spune că segmentul dispozitivelor electronice pentru industria auto reprezintă o prioritate strategică, în condițiile în care Samsung anticipează o creșterea substanțială a acestei piețe.

Grupul sud-coreean va plăti 112 dolari pe acțiune în numerar pentru Harman, cu  28% peste cotația acțiunilor Harman la închiderea ședinței de vineri.

Achiziția vine într-un moment în care Samsung se confruntă cu probleme pe segmentul telefoanelor mobile după ce compania a fost nevoită să renunțe definitiv la fabricarea telefoanele Galaxy Note 7, din cauza riscului ca acestea să ia foc.

Potrivit unor surse contactate de Reuters, Samsung poartă discuții cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) despre un posibil parteneriat sau cumpărarea diviziei de componete auto Magneti Marelli, deținută de grupul italian.

Samsung este interesată în mod special de elementele optice și de sistemele telematice și de multimedia produse de Magneti Marelli, însă ar putea analiza și preluarea integrală a companiei italiene. Un acord în acest sens ar putea evalua producătorul de componente la peste 3 miliarde de dolari, spun sursele. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
harman
auto
piese
tranzactie
note 7
samsung galaxy