Scanerele 3D ar putea fi folosite în aeroporturi pentru scanarea bagajelor de mână

Scanerele 3D ar putea fi folosite în aeroporturi pentru scanarea bagajelor de mână
scris 24 iul 2018

Mai multe aeroporturi din lume au început să testeze o nouă tehnologie de scanare tridimensională care poate fi folosită pentru bagajele de mână.

Pasagerii care zboară cu avionul sunt obligați să scoată pentru verificare anumite obiecte și soluții din bagajul de mână, precum dispozitive electronice sau lichide. Acest inconvenient ar putea dispărea dacă noua tehnologie de scanare va fi folosită pe scară largă, scrie News.ro.

Mai multe aeroporturi, printre care gigantul Heathrow din Londra, Schipol din Amsterdam și JFK din New York au demarat programe pilot prin care bagajele de mână sunt scanate cu ajutorul unei noi tehnologii.

Trecerea la testarea WLTP dă bătăi de cap companiilor auto CITEȘTE ȘI Trecerea la testarea WLTP dă bătăi de cap companiilor auto

Tomograful computerizat folosit în spitale pentru analize a fost adaptat la scanere care pot fi folosite în aeroporturi pentru a produce o imagine tridimensională a obiectelor aflate în bagajele de mână.

Banda pe care circulă bagajele de mână se rotește pentru a permite scanerelor 3D să captureze rapid sute de imagini folosind razele X, imagini care sunt folosite pentru recrearea tridimensională a obiectelor din interior.

Sistemul are rolul de a deosebi obiectele care nu prezintă o amenințare, conform reglementărilor în vigoare, de bombe, arme și soluții periculoase.

Pe durata testelor pilor, care vor dura între 6 și 12 luni, pasagerii care trec prin acest sistem de scanare nu vor mai fi nevoiți să-și golească bagajele de mână luate în avion.

Alături de laptopuri, telefoane și alte dispozitive electronice, din 2006, când fost dejucat un atentat cu bombă ce folosea explozibil lichid, produse precum băuturile alcoolice, șamponul, pastele de dinți ori cremele de soare, trebuie scoase din bagajele de mână pentru verificare.

Noua tehnologie, ar putea scuti pasagerul de golirea bagajelor de mână și, automat, ar putea grăbi procesul de îmbarcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
scanerele 3d
bagaje de mana