Primarul sectorului 1 al Capitalei critică modul în care arată hotelul Triumf din Capitală, un subiect despre care Profit.ro a relatat în numeroase rânduri, prezentând imagini și susținând că toată conducerea Regiei Patrimoniului și Protocolului de Stat (RA-APPS), în portofoliul ccăreia se află activul, "trebuie zburată urgent din funcție și să răspundă în fața legii". În replică, RA-APPS amintește că acoperișul hotelului a fost afectat recent de un incendiu și că a depus cereri de autorizare a reparațiilor. Nu este prezentat și motivul clar pentru care hotelul este însă într-o situație deplorabilă de cel puțin 15 ani.
Re/Max România, parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat anul trecut comisioane în valoare de peste 5,5 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de anul precedent.
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este în proces de avizare a unui proiect rezidențial cu peste 300 de apartamente în locul fostului stadion Unirea Tricolor, pe care îl deține în cartierul bucureștean Ferentari. Demersul transportatorilor urmărește creșterea valorii terenului la vânzare sau asocierea cu un dezvoltator, potrivit surselor Profit.ro.
În 2020, volumul total investit în active imobiliare în România a ajuns la 914 milioane euro, o creștere de 28% față de 2019, fapt ce demonstrează reziliența pieței de investiții din România în perioada pandemiei Covid-19.
Vânzarea unui case, închirierea unui apartament sau eliberarea unui certificat fiscal ar putea fi condiționate de existența unei polițe de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD). Măsura este inclusă în Strategia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru perioada 2021 - 2023 și urmărește creșterea gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuințe, care în prezent acoperă sub 20% din cele aproximativ 9 milioane de locuințe, cât numără fondul locativ național.
Carrefour a prelungit contractul de închiriere pentru spațiul de aproximativ 85.000 metri pătrați pe care grupul îl ocupă în parcul industrial P3 Bucharest A1, din vestul Capitalei, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacții din piața locală de logistică.
Crește numărul dezvoltatorilor imobiliari care aleg să își schimbe proiectele de birouri în rezidențial, deoarece gradul de neocupare a spațiilor dedicate firmelor din București poate ajunge la 16% în 2021, în timp ce sectorul rezidențial se bucură de vânzări record, spun brokerii imobiliari.
România a avut, în noiembrie, a doua mare creștere anuală a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, de 9,3%, relevă datele Eurostat. Ritmul anual de creștere s-a înjumătățit însă față de octombrie.
Startup-ul spaniol Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, încheie un parteneriat strategic de 100 milioane de euro cu firma elvețiană de real estate Stoneweg pentru extinderea rețelei de puncte de livrare și stocare a produselor, inclusiv în România.
Dezvoltatorii de spații industriale și de logistică au finalizat anul trecut proiecte noi cu o suprafață de circa 600.000 metri pătrați, menținându-și astfel planurile de investiții anunțate la începutul anului, în ciuda crizei COVID-19.