Schimbări la vârful Ford Europe. Noul șef care va coordona lansările electrice vine de la Audi

Schimbări la vârful Ford Europe. Noul șef care va coordona lansările electrice vine de la Audi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 ian 2022

Ford Europe are un nou șef peste operațiunile cu vehicule de pasageri, Martin Sander, care a fost recrutat de la Audi. El va primi și funcția de președinte al uzinei Ford din Germania, prima uzină din Europa care va fabrica modele electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două funcții importante ale Ford Europe, cea de manager general pentru operațiunile cu autoturisme și cea de președinte al consiliului de administrație al Ford Werke Gmbh, vor fi ocupate de aceeași persoană, Martin Sander, care până acum a fost senior vice-president pentru Sales al mărcii Audi AG, în Europa.

Ford a decis să facă o serie de modificări de personal la nivelul ed top management, pentru a accelera tranziția de propulsia electrică. Uzina Ford in Koln, Germania, va fi prima din Europa a mărcii, în care vor fi construite vehicule electrice. Noul model electric al Ford, ce va fi produs la Koln, primul destinat pieței europene, a fost dezvoltat pe baza platformei MEB, de la VW, în cadrul parteneriatului pe care cele două l-au semnat în urmă cu doi ani. Noul model Ford, complet electric, ar urma să fie lansat peste aproximativ un an.

În același timp, vânzările Ford în Europa vor include din ce în ce mai multe vehicule electrice, după ce la Craiova va intra în producție, în 2024, versiunea cu baterii a unui vehicul comercial ușor.

„Sandero și echipa sa vor fi responsabili pentru accelerarea livrării vehiculelor de pasageri iconice, complet electrificate și conectate ale Ford”, spune compania, care precizează că Sander va prelua postul la 1 iunie.

FOTO Dacia lansează ediția specială Duster Extreme, cea mai echipată din istoria SUV-ului românesc CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează ediția specială Duster Extreme, cea mai echipată din istoria SUV-ului românesc

Cei doi șefi pe care îi înlocuiește Sander, Roelant de Waard și Gunnar Herrmann, se vor pensiona la finalul acestui an. Martin Sander se va subordona direct lui Stuart Rowley, președintele Ford Europe.

„Martin este un lider experimentat, cu o bogată experiență globală”, a spus Rowley despre noul subaltern care va coordona vânzările și producția de autoturisme din Europa.

Martin Sander este de origine germană, cu studii în inginerie mecanică, dar a deținut poziții de top în cadrul Volkswagen Group inclusiv în America de Nord și în Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford koln
martin sander ford
ford electric