Șeful Airbus: Opoziția Germaniei față de exporturile de avioane Eurofighter în Arabia Saudită este ”o adevărată problemă”

Șeful Airbus: Opoziția Germaniei față de exporturile de avioane Eurofighter în Arabia Saudită este ”o adevărată problemă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Directorul general al Airbus, Guillaume Faury, a criticat guvernul german pentru linia sa strictă privind exporturile de arme, într-un interviu publicat marți, Berlinul blocând livrarea avioanelor de luptă Eurofighter către Arabia Saudită, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Poziția guvernului german cu privire la exporturile de arme către unele țări este o adevărată problemă. Dacă Germania vrea să fie un partener de încredere în proiecte majore de apărare, trebuie să rezolve problema controalelor asupra exporturilor cu ceilalți europeni și nu în ciuda acestora”, a declarat Faury pentru cotidianul de afaceri Handelsblatt.

ULTIMA ORĂ Volta Trucks intră în faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Volta Trucks intră în faliment

Faury a mai spus ziarului că producătorul european de avioane este pe cale să-și atingă obiectivul de livrări în acest an, scrie News.ro.

"Am făcut multe progrese cu lanțurile de aprovizionare. Cu toate acestea, mediul rămâne extrem de complex și necesită multă muncă, atenție și timp", a spus el.

Airbus a ratat obiectivul de livrări de avioane stabilit pentru anul trecut.

Franța și Germania au fost de mult în conflict în ceea ce privește exporturile de apărare, Berlinul adoptând în mod tradițional o atitudine mai precaută.

Berlinul a oprit vânzările de arme către Arabia Saudită după uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, în 2018.

Centrul Oarja al Dacia, de unde sunt expediate zeci de mii de piese de schimb în toată lumea, a atins un volum de 16.500 de camioane anual CITEȘTE ȘI Centrul Oarja al Dacia, de unde sunt expediate zeci de mii de piese de schimb în toată lumea, a atins un volum de 16.500 de camioane anual

Cancelarul german Olaf Scholz a respins până acum presiunile de a debloca livrarea avioanelor Eurofighter către Arabia Saudită.

Partenerul său de coaliție, Verzii, se opune ferm deblocării, subliniind preocupările privind drepturile omului și rolul Arabiei Saudite în războiul din Yemen.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
eurofighter