FOTO Toyota prezintă două concepte electrice la Tokyo: un SUV și o mașină sport

FOTO Toyota prezintă două concepte electrice la Tokyo: un SUV și o mașină sport
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 oct 2023

Toyota continuă să facă pași în ofensiva elecrică pe care a anunțat-o și care ar trebui să reducă din decalajul față de cei mai mari constructori rivali. Un SUV și un automobil sport sunt următoarele propuneri ale japonezilor pentru segmentul electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota pregătește două automobile electrice pentru Japan Mobility Show, salonul auto din Japonia, mașini care anticipează lansările de modele pe noua platformă electrică a companiei. Primul model va fi un SUV botezat FT-3e, despre care află că este destinat utilizării zilnice, va avea tehnologii inovative și va utiliza soluții de transfer de energie și date de la vehicul către exterior. Designul „va păstra liniile și suprafețele simple pe cât posibil”.

ULTIMA ORĂ Volta Trucks intră în faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Volta Trucks intră în faliment

Mai multe display-uri sunt anunțate, „de jos până sus”, pentru a afișa informații din toate categoriile, inclusiv despre calitatea aerului.

Al doilea concept-car va fi FT-Se, un automobil sport electric de mare performanță, propus „ca o opțiune pentru actualele mașini sport”. Va încorpora experiența divizie sport Toyota GAZOO Racing și va beneficia de o stabilitate și aerodinamică de înalt nivel. Va utiliza componente comune cu FT-3e, ceea ce confirmă prezența unei platforme comune. Acest model va avea un design specific mașinilor sport „cu o siluetă alungită”. Interiorul va fi construit în jurul unui cockpit, cu un control intuitiv și o experiență de condus imersivă.

FOTO & VIDEO Citroen devine tot mai mult un rival puternic al mărcii Dacia. Nou model electric lansat, cu un preț apropiat de Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Citroen devine tot mai mult un rival puternic al mărcii Dacia. Nou model electric lansat, cu un preț apropiat de Dacia Spring

Ofensiva Toyota pe segmentul electric a fost anunțat pentru prima dată la finalul lui 2021, ceea ce înseamnă că primele automobile prezentate atunci vor fi vizibile în 2026, însă alte modele, la care compania începuse deja să lucreze, urmează să fie lansate în perioada următoare.

În vara acestui an, noua strategie concepută de noul CEO al companiei a inclus date exacte privind tehnologiile pe care le țintește compania pe termen mediu și lung, inclusiv o autonomie de peste 1000 km cu o singură încărcare. În total, nu mai puțin de 10 noi modele electrice urmează să fie lansate pe piețele globale sau regionale, până în 2026, pe baza noului plan strategic. În prezent, Toyota vinde un singur automobil electric, bZ4X.

FOTO Toyota prezintă două concepte electrice la Tokyo: un SUV și o mașină sport
FOTO Toyota prezintă două concepte electrice la Tokyo: un SUV și o mașină sport

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota concept
toyota ft-3e
toyota ft-se