Sindicaliștii din Societatea de Transport București protestează astăzi: vor salarii mai mari și indemnizații de concediu. În paralel, abuzurile șoferilor față de călători continuă, iar compania și Primăria nu răspund

Sindicaliștii din Societatea de Transport București protestează astăzi: vor salarii mai mari și indemnizații de concediu. În paralel, abuzurile șoferilor față de călători continuă, iar compania și Primăria nu răspund
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2019

Sindicaliștii din Societatea de Transport București (STB) anunță că vor protesta, luni, la Autobaza Militari, începând cu ora 11.00. Oamenii cer plata indemnizațiilor de concediu, salarii "corecte pentru munca prestată", grile de salarizare corespunzătoare tuturor categoriilor de personal, dar au și revendicări care țin de protecția muncii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul de sindicat STB, Florin Ivan, a anunțat că luni este programat un protest la Autobaza Militari, scrie News.ro.

Brexitul fără un acord cu UE ar provoca Ford costuri de până la 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Brexitul fără un acord cu UE ar provoca Ford costuri de până la 1 miliard de dolari

”Scopul protestului îl constituie: recuperarea banilor furați de conducere pentru indemnizația de concediu; recuperarea banilor furați de conducere pentru libere și consecutive; susținerea Statului Personalului din Transportul Public Local; pentru muncă egală = plată egală”, a transmis Florin Ivan.

Sindicaliștii mai cer asigurari CASCO pentru parcul auto și evaluarea riscurilor pentru toți salariații.

În plus, sindicaliști mai cer ”eliminarea discriminării salariale între salariați; nivele de salarizare pentru toți salariații”.

”Până acum au primit doar pilele de partid sau de sindicat. Scopul principal este încadrarea în condiții deosebite sau speciale de muncă și obținerea grupei de muncă. Grupa de muncă înseamnă pensionarea anticipată”, a mai transmis liderul sindicaliștilor din STB.

Protestul este programat între orele 11.00 și 15.00.

În paralel cu această acțiune de vestimentație, reclamațiile continuă la adresa șoferilor fostei RATB față de modul în care tratează călătorii, ultimul caz semnalat fiind abandonarea pe timp de noapte, în stația de autobuz, a unor minori care doreau să achite călătoria prin SMS. În acest caz, șoferul a refuzat să le accepte îmbarcarea în autobuz pe motiv că nu au cartelă, fără să îl intereseze plata prin SMS a călătoriei, opțiune valabilă.

Contactați repetat de Profit.ro de peste patru luni pentru precizări pe acest subiect, atât reprezentanții biroului de presă al companiei, cât și cei ai Primăriei Capitalei nu au dorit să răspundă până la acest moment.

STB a consemnat în 2017, conform ultimelor date disponibile la Ministerul Finanețelor Publice, o cifră de afaceri de 752,5 milioane de lei ,de la 770,6 milioane de lei în 2016, și un profit net de 7,2 milioane de lei, comparativ cu un câștig net de 301.012 lei în urmă cu un an. Transportatorul a avut 10.206 angajați în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
societatea de transport bucuresti
protest