Sindicatul mecanicilor de la Deutsche Bahn declanșează o nouă grevă

Sindicatul mecanicilor de la Deutsche Bahn declanșează o nouă grevă
scris 23 aug 2021

Un sindicat care îi reprezintă pe mecanicii de locomotivă de la Deutsche Bahn (GDL) a demarat o nouă acțiune de protest, legată de majorarea salariilor și condițiile de muncă.

Mecanicii de la Deutsche Bahn solicită pentru acest an o majorare salarială de 3,2%, în linie cu creșterile din sectorul public, un bonus de 600 de euro, legat de activitatea în timpul pandemiei, și condiții mai bune de muncă. Conducerea Deutsche Bahn a oferit GDL o majorare de 3,2% dar aceasta va intra în vigoare mai târziu decât ceruse sindicatul. Cele două părți nu au ajuns la un acord privind durata acordului colectiv de muncă, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Greva va afecta pasagerii cel puțin până miercuri dimineața. Sâmbătă a fost declanșată o mișcare de protest a mecanicilor de la trenurile de marfă dar ea a fost extinsă luni și la trenurile de pasageri.

Greva mecanicilor de locomotivă de la Deutsche Bahn din perioada 16-18 august a paralizat mii de trenuri și a afectat cea mai mare economie a Europei.

Sindicatul a respins cerea Deutsche Bahn (DB), operatorul feroviar de stat din Germania, de a extinde sfera negocierilor. Și alți angajați ai căilor ferate vor fi în grevă până miercuri dimineața.

Ultimul mare conflict social la Deutsche Bahn s-a derulat între 2014 și 2015. Atunci, timp de aproape nouă luni, sindicatul GDL a organizat nouă greve de amploare, care s-au întins fiecare pe parcursul mai multor zile, pentru a cere o modificare a regulilor de reprezentare. La finele lunii mai 2015, o grevă de șase zile a devenit cea mai lungă din istoria Deutsche Bahn. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
greva