Skoda Auto va opri activitatea a două fabrici din Cehia, timp de o săptămână, la sfârșitul lui septembrie, din cauza deficitului de cipuri

Skoda Auto va opri activitatea a două fabrici din Cehia, timp de o săptămână, la sfârșitul lui septembrie, din cauza deficitului de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2021

Skoda Auto, parte a grupului Volkswagen, va opri activitatea a două fabrici din Cehia, timp de o săptămână, la sfârșitul lui septembrie, din cauza deficitului de cipuri, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

De la întârzierea livrărilor de automobile la livrările insuficiente de aparatură electrocasnică și smartphone-uri, companii și consumatori din întreaga lume suportă consecințele unui deficit de semiconductori fără precedent, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În Cehia a fost afectată industria auto, care este un motor important al economiei. Skoda are mii de automobile incomplete, care așteaptă cipuri.

”Epidemiile recente de Covid-19 din Asia, de exemplu în Malaezia, obligă producătorii de producătoarea de componente Vrchlabi.

Compania anticipează că producția de semiconductori va crește în trimestrul patru.

Skoda este unul dintre cei trei producători auto din Cehia. Ceilalți doi sunt Hyundai Motor din Coreea de Sud și Toyota Motor din Japonia.

Toyota a fost nevoită la rândul său să oprească producția la uzina sa din Cehia pentru unele perioade, în ultimele luni.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată - Bulgaria și Franța revin în zona galbenă, Spania trece în zona verde CITEȘTE ȘI Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată - Bulgaria și Franța revin în zona galbenă, Spania trece în zona verde

Chiar dacă producătorii s-au confruntat cu blocajele de aprovizionare și de transport la nivel mondial cauzate de pandemia de Covid-19, economia cehă a revenit la o creștere solidă după o contracție masivă în 2020.

Încrederea producătorilor industriali a rămas, de asemenea, puternică, dar a coborât față de recordurile atinse la începutul acestui an.

Unitatea spaniolă a Volkswagen, SEAT, intenționează să extindă suspendările parțiale ale activităților de asamblare a mașinilor la uzinele sale de lângă Barcelona până în 2022, din cauza lipsei de cipuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda auto
cehia