Șoferii care incalcă regulile de circulație și vitezomanii vor fi inregistrați din Black Hawk

Șoferii care incalcă regulile de circulație și vitezomanii vor fi inregistrați din Black Hawk

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2024

Șoferii care incalcă regulile de circulație și vitezomanii vor fi inregistrați de poliție din elicopter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piloții Inspectoratului General de Aviație vor începe în acesta primăvară misiunile cu noul aparat de zbor Black Hawk. Aparatul va survola în scurt timp cele mai aglomerate artere și va avea la bord și un reprezentant al poliției rutiere, conform TVR Info.

VIDEO Austriecii avansează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO Austriecii avansează cu tunelurile "Daniela și Alina", la cel mai dificil tronson de autostradă

La sfârșitul anului trecut, Ministerul de Interne a primit șapte elicoptere Black Hawk, pentru care România a plătit peste 170 de milioane de euro, 85% fiind bani europeni.

Primul care va începe misiunile de patrulare va fi elicopterul Black Hawk de poliție. În această primăvară, aparatul va fi folosit alături de mai micile Airbus în misiuni de supraveghere a traficului rutier.

FOTO Un tren a luat foc la Cotnari. Călătorii s-au autoevacuat CITEȘTE ȘI FOTO Un tren a luat foc la Cotnari. Călătorii s-au autoevacuat

Comisar-șef Bogdan Oproiu, Direcția Rutieră, IGPR: Tehnologia de pe el este de ultimă generație. Aceste elicoptere vor fi utilizate pentru supravegherea aeriană a traficului rutier pe principalele artere cu risc rutier, identificate la nivelul României.

Ministerul de Interne mai are șase elicoptere Black Hawk, ce vor fi folosite de SMURD în misiuni medicale și de căutare salvare, inclusiv pe mare. Piloții acestora încă sunt în pregătire, iar misiunile vor începe în vară.

FOTO INEDIT - Prins cu trotineta pe Autostrada Soarelui CITEȘTE ȘI FOTO INEDIT - Prins cu trotineta pe Autostrada Soarelui

Cele 7 elicoptere Black Hawk, intrate în dotare MAI la sfârșitul anului trecut, vor ajunge în șase baze din București, Caraș-Severin, Iași, Cluj, Constanța și Tulcea.

Anul trecut, piloții Inspectoratului General de Aviație au adunat peste 10.000 de ore de zbor și au salvat peste 5.100 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
soferi
elicopter