Șoferii chinezi pot tranzacționa speculativ benzina și motorina achiziționate pe platforme digitale

Șoferii chinezi pot tranzacționa speculativ benzina și motorina achiziționate pe platforme digitale
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 12 ian 2016

Pentru a putea câștiga o cotă cât mai ridicată pe cea mai mare și mai dinamică piață de transport la nivel global, cel puțin două companii petroliere din China au decis să lanseze platforme digitale de retail, cu prin intermediul cărora companiile de transport, cele de taximetrie, dar și clienții persoane fizice posesori de autoturisme să poată tranzacționa speculativ benzină și motorină. Acestea pot să nu utilizeze în prezent cantitatea de carburanții achiziționată la actualele prețuri, putând-o fie folosi, fie vinde în viitor, când prețurile s-ar putea majora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sectorul de transport din China este, potrivit Reuters, cel mai mare la nivel global, cu un parc auto de peste 150 de milioane de mașini și o creștere lunară de 2 milioane de noi vehicule înmatriculate.

Beneficiind de o piață de asemenea dimensiuni, cel puțin două companii petroliere vor să profite, oferind șoferilor noi oportunități de economisire, prin posibilitatea achiziționării în avans a carburanților, pentru a specula pe marginea volatilității acestora.

“Până în prezent, șoferii puteau cumpăra carburanți doar la stațiile de alimentare și, în momentul în care considerau că prețul acestora este redus și doreau să-și asigure și o cantitate suplimentară la acest preț pentru viitor nu puteau face acest lucru. Așa că ne-am gândit să lansăm această platformă, cu ajutorul căreia clienții noștri și-ar putea asigura necesarul viitor de carburanți la prețuri avantajoase”, a declarat Stephen Qi Jun, CEO al Brightoil Petroleum.

Platforma Brightoil a fost lansată marți în colaborare cu o bancă al cărei nume compania petrolieră a refuzat să-l facă public.

Prețul petrolului a continuat să scadă și a atins un nou minim al ultimilor 12 ani CITEȘTE ȘI Prețul petrolului a continuat să scadă și a atins un nou minim al ultimilor 12 ani

“Poți să-ți folosești smart card-ul special folosit pe această platformă la benzinărie pentru a achiziționa carburanții la prețul convenit din momentul plasării comenzii sau poți să-ți păstrezi opțiunea și să vinzi combustibilii în viitor, dacă prețurile cresc. Funcționează exact ca orice investiție”, a explicat CEO-ul Brightoil.

Potrivit Reuters, și Dongming Petrochemical, cea mai mare companie de rafinare independentă din China, intenționează să realizeze o platformă digitală de retail pe piața carburanților.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
motorina
retail
platforma digitala
china