SpaceX va construi o nouă rachetă în Port of Los Angeles. Musk vrea să ajungă pe Marte în 2022

SpaceX va construi o nouă rachetă în Port of Los Angeles. Musk vrea să ajungă pe Marte în 2022
scris 17 apr 2018

Compania SpaceX va construi o nouă rachetă în Port of Los Angeles, a anunțat luni primarul Eric Garcetti, care a spus că aceasta „va duce umanitatea mai departe în cosmos decât până acum”.

Consiliul director al portului, denumit și America's Port, va vota joi cedarea unei suprafețe de 8 hectare pentru șantierul SpaceX, inițial, pentru zece ani, pentru o chirie anuală de 1,38 de milioane de dolari. Perioada poate fi extinsă cu 20 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Noua rachetă va servi tuturor scopurilor, a spus Elon Musk, CEO al SpaceX. Ea va întreprinde misiuni pe orbita Pământului, dar și pe Lună și Marte, scrie News.ro.

Dacia își continuă ascensiunea pe cea mai mare și mai dificilă piață din Europa: Duster a intrat pentru prima dată în top 10 SUV-uri vândute în Germania CITEȘTE ȘI Dacia își continuă ascensiunea pe cea mai mare și mai dificilă piață din Europa: Duster a intrat pentru prima dată în top 10 SUV-uri vândute în Germania

Musk a adăugat că speră ca lansarea primei misiuni spre Marte să aibă loc în 2022. În plus, el propune ca racheta - numită BRF - să fie folosită pentru călătorii de mare viteză între puncte de pe Pământ. Un exemplu este New York - Shanghai, călătorie care ar putea fi făcută în 39 de minute.

SpaceX, care are baza în suburbia Hawthorne a orașului Los Angeles, folosește deja Port of Los Angeles pentru misiuni ale Falcon 9. Noul șantier ar putea genera 700 de locuri de muncă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
spacex
racheta