Spania va subvenționa achiziția de automobile electrice cu 800 de milioane de euro până în 2023

Spania va subvenționa achiziția de automobile electrice cu 800 de milioane de euro până în 2023
scris 10 apr 2021

Guvernul spaniol a aprobat un plan care prevede cheltuirea a până la 800 de milioane de euro până în 2023 pentru încurajarea vânzărilor de automobile electrice, a anunțat Ministerul Energiei, transmite Reuters.

Cumpărătorii privați vor avea dreptul la subvenții de pînă la 7.000 de euro pe mașină, scrie News.ro.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Autoritățile din orașele mici și companiile care vor cumpăra flote de automobile în vederea folosirii lor ca taxiuri vor avea dreptul la subvenții mai mari.

Cumpărătorii de vehicule comerciale electrice vor primi până la 9.000 de euro.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Schema de bonusuri începe sâmbătă, potrivit ministerului.

Guvernul anunțase mai devreme în acest an că intenționează să promoveze producția internă de automobile alimentate electric, precum și producția de baterii.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
automobile electrice