GM și Ford anunță noi opriri de producție din cauza lipsei de chip-uri

GM și Ford anunță noi opriri de producție din cauza lipsei de chip-uri
scris 9 apr 2021

General Motors (GM) și Ford au anunțat joi că vor suspenda temporar producția într-o serie de fabrici de montaj, din cauza lipsei de microprocesoare care afectează tot sectorul auto, relatează agenția EFE.

Fabrica de montaj de la Spring Hill, în Tennessee, unde se produc modelele Cadillac XT5, Cadillac XT6 și GMC Acadia, va fi oprită de luni timp de două săptămâni, în timp ce fabrica de la Lansing Delta Township, care produce modelele Chevrolet Traverse și Buick Enclave, își va suspenda operațiunile timp de o săptămână, începând din 19 aprilie, scrie Agerpres.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

În plus, fabrica de la Ramos, în Mexic, nu va mai produce modelul Chevrolet Blazer timp de șase zile, începând cu aceeași dată, dar va continua să fabrice modelul Chevrolet Equinox.

Pe de altă parte, GM a adăugat că terminalul de montaj de la Wentzville, unde se produc camionetele Chevrolet Colorado și GMC Canyon, va reintra în funcțiune luni, după ce a fost oprit din 29 martie.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Cel mai mare producător auto din SUA își va extinde suspendările de producție la fabricile din Fairfax, Lansing Grand River, ambele în SUA, și Ingersoll, în Canada.

GM, la fel ca și alți producători afectați de lipsa de chip-uri la nivel mondial, au decis să utilizeze microprocesoarele disponibile pentru fabricarea modelelor mai rentabile, în special SUV -uri și camionete de dimensiuni mari.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

În paralel, Ford și-a anunțat angajații că va suspenda acordarea vacanței tradiționale de două săptămâni din vară la majoritatea fabricilor din SUA pentru a recupera producția "pe care a pierdut-o" în prima jumătate din 2021 din cauza lipsei de microprocesoare. În mod normal, Ford oprește producția la majoritatea fabricilor la finele lui iunie - începutul lui iulie.

Totodată, producătorul auto a subliniat că săptămâna viitoare va opri producția la fabricile de montaj de la Chicago și Flat Rock din cauza lipsei de chip-uri, în timp ce la Kansas City nu va mai produce furgoneta Transit, dar va menține în fabricație camioneta F-150. Fabrica din Ohio va funcționa cu ture de lucru reduse.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
cipuri
ford