SUA investighează rechemarea de către Ford Motor a 42.000 de SUV-uri

SUA investighează rechemarea de către Ford Motor a 42.000 de SUV-uri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din Statele Unite deschide o investigație privind rechemarea de către Ford Motor a peste 42.000 de SUV-uri din cauza temerilor legate de o scurgere de combustibil care ar putea duce la un incendiu la motor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Autoritatea de reglementare a siguranței auto a declarat că analizează adecvarea și consecințele de siguranță ale remediului propus de Ford pentru modelele Bronco Sport 2022-2023 și SUV-urile Ford Escape 2022 cu motoare de 1,5 litri, în cadrul rechemării, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile "Daniela și Alina". Când vom circula prin primul tunel forat de pe o autostradă românească

Ford a declarat în emiterea noii sale retrageri că un injector de combustibil poate crăpa și poate avea scurgeri de combustibil, ceea ce ar putea provoca un incendiu sub capotă.

Ford a propus o actualizare a software-ului de control al motorului și instalarea unei scurgeri.

Producătorul auto nu propune înlocuirea injectorului de combustibil crăpat.

Ford a declarat că lucrează cu NHTSA pentru a sprijini ancheta agenției.

Compania a declarat la începutul acestei săptămâni că are cunoștință de cinci incendii sub capotă produse la vehiculele Escape și Bronco Sport de 1,5 litri, în noul lot de vehicule rechemate, dar a spus că nu are rapoarte de accidente sau răniri legate de această problemă.

Actualizarea software-ului va detecta o scădere a presiunii în șina de combustibil, oferind șoferului un mesaj ”solicitare service” și va dezactiva pompa de combustibil de înaltă presiune, va reduce puterea motorului și va scădea temperaturile posibilelor surse de aprindere.

În 2022, Ford a rechemat aproape 522.000 Ford Escape 2020-2023 și Ford Bronco Sport 2021-2023 pentru aceeași problemă, cu același remediu, a spus NHTSA.

Ford a declarat pentru NHTSA, la sfârșitul anului 2022, că a avut 54 de rapoarte care susțin producerea de incendii sub capotă la vehiculele Bronco Sport și Escape din 2020-2022, echipate cu motor de 1,5 litri, în America de Nord, împreună cu rapoarte despre patru răniri în două incidente.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
ford motor