FOTO Corespondență din Spania - Șeful Dacia, după mutarea unei părți a producției Duster în Turcia: Nu vă temeți, fabrica din Mioveni nu va rămâne goală!

FOTO Corespondență din Spania - Șeful Dacia, după mutarea unei părți a producției Duster în Turcia: Nu vă temeți, fabrica din Mioveni nu va rămâne goală!
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 apr 2024

Profit.ro a fost în Spania, la Malaga, unde a testat în premieră noul Duster 3. Denis le Vot, CEO-ul mărcii, a susținut în acest context că mutarea unei părți a producției modelului Duster în Turcia nu va afecta activitatea fabricii din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a explicat care este strategia mărcii în perioada următoare, punând în evidență faptul că notorietatea Dacia a crescut în ultimii ani foarte mult.

Denis le Vot s-a referit însă și la decizia luată de Renault Group în privința producției Duster în Turcia, sub brandul Renault.

VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului. Ultimele imagini cu puține ore înainte de deschidere CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația va fi deschisă pe încă un tronson la Autostrada Bucureștiului. Ultimele imagini cu puține ore înainte de deschidere

„Nu renunțăm la piața din Turcia, vom vinde în continuare Sandero și Jogger, dar în cazul Duster a fost o decizie la nivel de grup, care este în avantajul companiei. Cumpărătorii din Turcia preferă un automobil Renault, pentru că prețul de revânzare este mai mare”, spune acesta.

Șeful Dacia a dat totodată asigurări că mutarea unei părți a producției în Turcia nu va afecta activitatea fabricii din România.

„Nu vă temeți, fabrica din Mioveni nu va rămâne goală! Nu există motive să creștem capacitatea, pentru că piața auto din Europa nu crește, dar vom vedea ce va fi în viitor, în funcție de evoluția piețelor”.

FOTO Corespondență din Spania - Șeful Dacia, după mutarea unei părți a producției Duster în Turcia: Nu vă temeți, fabrica din Mioveni nu va rămâne goală!

Referirea la Turcia vine în contextul în care Renault a anunțat că va fabrica noul Duster în uzina proprie din Bursa, sub sigla Renault, pentru a fi exportat pe piețele internaționale acolo unde modelul nu va fi vândut sub marca Dacia. Această decizie lasă Dacia fără un volum de vânzări important pe piața turcă, dar lasă și fabrica din Mioveni fără o parte a producției Duster.

VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noi imagini - Austriecii înaintează cu tunelurile "Daniela și Alina". Când vom circula prin primul tunel forat de pe o autostradă românească

Aceasta va fi înlocuită de viitorul model Bigster, care intră în producție la finalul acestui an, începutul anului viitor. În plus, aici ar putea să fie produse și noile modele Dacia, cunoscute deocamdată sub numele de cod C-Neo.

Denis le Vot a explicat din nou imposibilitatea ca Dacia să intre pe piețe noi ale lumii, în condițiile în care Renault există deja pe aceste piețe și poate vinde modelele Dacia cu prețuri foarte bune și în profit. El a dat exemplul Americii de Sud, unde puterea de cumpărarea a clienților nu permite achiziția modelelor de top din Europa, precum Austral sau Espace, însă modelele Duster sau altele derivate din cele ale Dacia au o piață foarte bună sub sigla Renault.

Întrebat despre reticența unei părți a publicului în fața avansului mașinilor electrice și, mai ales, în fața mediatizării acestui tip de propulsie, Denis le Vot a explicat că uneori, interesul public trebuie să primeze, și nevoia de legiferare a emisiilor poluante depășește interesul imediat al cumpărătorilor.

Poliția a găsit în ultima săptămână peste 700 de persoane și zeci de autovehicule și documente semnalate în Sistemul Informatic Schengen CITEȘTE ȘI Poliția a găsit în ultima săptămână peste 700 de persoane și zeci de autovehicule și documente semnalate în Sistemul Informatic Schengen

Denis Le Vot, CEO Dacia, a fost desemnat săptămâna trecut de publicația Journal de l’Automobile „Omul anului în industria auto”, pentru întreaga activitate din 2023 desfășurată la marca Dacia.

Rezultatele testelor cu noul Duster au embargo de publicare data de 25 aprilie, pentru ca jurnaliștii străini să poate face și ei testele în intervalul de timp rămas, astfel încât toată presa - atât din România, cât și cea internațională - să poată publica articolele simultan.

viewscnt
Afla mai multe despre
denis le vot
test dacia duster 3
fabrica dacia mioveni
duster turcia