SUA: Multe vehicule electrice și-au pierdut eligibilitatea pentru credite fiscale de până la 7.500 de dolari, între care Tesla Cybertruck, Nissan Leaf

SUA: Multe vehicule electrice și-au pierdut eligibilitatea pentru credite fiscale de până la 7.500 de dolari, între care Tesla Cybertruck, Nissan Leaf
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2024

Multe vehicule electrice și-au pierdut eligibilitatea în SUA pentru credite fiscale de până la 7.500 de dolari după ce noile reguli de aprovizionare a bateriilor au intrat în vigoare luni, între acestea fiind Nissan Leaf, Tesla Cybertruck All-Wheel Drive și Chevrolet Blazer EV, a declarat Trezoreria SUA, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trezoreria a emis în decembrie linii directoare care detaliază noile cerințe de aprovizionare a bateriilor care vizează îndepărtarea lanțului de aprovizionare a vehiculelor electrice din SUA departe de China. Acestea au intrat în vigoare luni, scrie News.ro.

Inteligența artificială va transforma și sistemul judiciar CITEȘTE ȘI Inteligența artificială va transforma și sistemul judiciar

Numărul de modele de vehicule electrice care se califică pentru creditele fiscale pentru vehicule electrice din SUA a scăzut de la 43 la 19.

Aceste cifre includ versiuni diferite ale aceluiași tip de vehicul.

Trezoreria a declarat că unii producători nu au transmis încă informații despre vehiculele eligibile, ceea ce ar putea duce la modificări ale listei.

Noile reguli permit cumpărătorilor să solicite creditul fiscal de până la 7.500 de dolari la un dealer participant la punctul de vânzare.

Creditul fiscal stabilește limite pentru prețul vehiculului și venitul cumpărătorului pentru a se califica.

Volkswagen ID.4, Tesla Model 3 cu tracțiune spate, BMW X5 xDrive50e, Audi Q5 PHEV 55, Cadillac Lyriq și Ford E-Transit se numără printre vehiculele care au căzut de pe lista vehiculelor eligibile pentru credite fiscale.

Girocopterele bulgărești au clienți din Australia și până în Los Angeles CITEȘTE ȘI Girocopterele bulgărești au clienți din Australia și până în Los Angeles

Volkswagen (a declarat luni că ”este în proces de confirmare a eligibilității pentru un credit fiscal federal pentru vehicule electrice” după 1 ianuarie.

”Suntem optimiști că modelele MY2023 ID.4 și toate modelele MY2024 ID.4 vor fi eligibile conform noilor reguli”, a adăugat VW.

BMW, Nissan și Tesla nu au comentat imediat.

Trezoreria a declarat că ”producătorii de automobile își ajustează lanțurile de aprovizionare pentru a se asigura că cumpărătorii continuă să fie eligibili pentru noul credit pentru vehicule curate, în parteneriat cu aliații și aducând locuri de muncă și investiții înapoi în Statele Unite”.

Ford Motor a declarat luna trecută că vehiculul său E-Transit va pierde creditul fiscal de 3.750 de dolari, la fel ca hibridul plug-in Mach-E și Lincoln Aviator Grand Touring, dar F-150 EV Lighting și Lincoln Corsair Grand Touring și-au păstrat creditele.

General Motors (GM) a remarcat că toate vehiculele sale electrice își vor pierde temporar eligibilitatea, cu excepția Chevrolet Bolt, adăugând că Lyriq și Blazer EV își pierd creditul din cauza a două componente minore.

VIDEO \ CITEȘTE ȘI VIDEO "Au revoir. Auf Wiedersehen. Arrivederci": surprinzătorul adio politic al lui Alain Berset, președintele Elveției

GM se așteaptă ca, după o schimbare de furnizor, Lyriq și Blazer EV să-și recapete eligibilitatea la începutul anului 2024 și a declarat că Chevrolet Equinox EV, Chevrolet Silverado EV, GMC Sierra EV și Cadillac OPTIQ produse ”după schimbarea furnizorului vor fi eligibile pentru stimulentul complet”.

Legea privind reducerea inflației, din 2022, a reformat creditul fiscal pentru vehicule electrice, solicitând ca vehiculele să fie asamblate în America de Nord pentru a se califica pentru orice credit fiscal, eliminând aproape 70% dintre modelele eligibile la acea vreme.

Tesla a dezvăluit în decembrie că vehiculele sale Model 3 cu tracțiune spate și cu autonomie lungă vor pierde credite fiscale federale începând cu 1 ianuarie.

Modelul 3 Performance își păstrează creditul de 7.500 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
tesla cybertruck
nissan leaf