Surse CNAIR: Pe A0 Sud se va circula în acest an doar pe ...10 km, deschiși în următoarele ore

Surse CNAIR: Pe A0 Sud se va circula în acest an doar pe ...10 km, deschiși în următoarele ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

După ce, la final de noiembrie, au fost dați în trafic 10 din cei 19 kilometri ai Autostrăzii Capitalei (A0), lotul 2 din semi-inelul de Nord, surse din CNAIR spun acum că doar aproximativ 10 km de pe semi-inelul de Sud de această dată (parte din cei 16 km ai lotului 2) vor putea fi folosiți de șoferi, începând de sâmbătă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI VIDEO Primul camion de asfalt pe lotul 3 al Autostrăzii Bucureștiului. Amenințări însă cu rezilierea

Inițial, se aștepta ca de sâmbătă să se circule pe 23 de km de pe semi-inelul de Sud al Autostrăzii Capitalei – întregul lot 2 plus 7 km din lotul 1 (DN5 – DN4), la nivel de drum național, arată Gândul.

VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate CITEȘTE ȘI VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate

Practic însă, se va circula doar pe 10 km, între DN 5 și DN 6, de la Jilava la Bragadiru. Alți 6 km ai lotului nu vor putea fi folosiți deoarece, deocamdată, nu există descărcare. Cauza: turcii de la Alsim Alarko nu au putut finaliza lucrarea din lipsa personalului în această perioadă a anului, arată sursa citată.

Așa că, fără parapeți despărțitori și alte elemente de siguranță, s-a luat decizia ca doar 10 km să fie deschiși circulației.

Surse din cadrul CNAIR au mai precizat că pe loturile 1 (A2-CF Jilava, 16,9 km, aflat într-un stadiu de realizare de 81% ) și 2 (16,3 km) de pe A0 Sud, ambele construite de turcii de la Alsim Alarko, trebuie să se circule până în luna iunie a anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
drumir
a0