Sute de zboruri ale British Airways au fost anulate în a doua zi de grevă

Sute de zboruri ale British Airways au fost anulate în a doua zi de grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2019

British Airways (BA) a anulat marți sute de zboruri, după ce piloții companiei aeriene britanice au început luni o grevă de două zile, într-o acțiune industrială fără precedent din cauza disputelor salariale, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În total, vor fi afectați 195.000 de clienți în cele două zile ale mișcării e protest, avertizează British Airways. Este una din cele mai mari greve din istoria aviației și prima a piloților BA, scrie Agerpres.

Nissan își caută un nou CEO, pentru a-l înlocui pe Hiroto Saikawa, cel care a declanșat scandalul Ghosn CITEȘTE ȘI Nissan își caută un nou CEO, pentru a-l înlocui pe Hiroto Saikawa, cel care a declanșat scandalul Ghosn

Conform datelor de la Asociația piloților de la British Airways (BALPA), o zi de grevă costă operatorul aerian aproximativ 40 de milioane de lire sterline (49 de milioane de dolari). În iulie, piloții au refuzat oferta British Airways ce prevedea o creștere a salariilor de 11,5% în următorii trei ani.

Majoritatea celor 850 de zboruri zilnice programate de British Airways sunt anulate, iar pasagerii vor fi redirecționați sau vor primi compensații. O a doua grevă a piloților este planificată în 27 septembrie.

Reprezentanții BALPA susțin că British Airways ar trebui să împartă un procent mai mare din profituri cu piloții săi. BA susține că mișcarea de proteste este nejustificată, iar oferta salarială este corectă.

viewscnt
Afla mai multe despre
british airways
greva