Moody's retrogradează Ford în categoria ''junk'', nerecomandat pentru investiții

Moody's retrogradează Ford în categoria ''junk'', nerecomandat pentru investiții
scris 10 sep 2019

Agenția de evaluare financiară Moody's Investors Service a retrogradat, luni, ratingul atribuit producătorului auto american Ford Motor la nivelul "junk", nerecomandat pentru investiții, estimând că planul de restructurare de 11 miliarde de dolari va duce la diminuarea câștigurilor, transmit AP și Bloomberg.

Moody's a revizuit în scădere ratingul Ford, de la "Baa3" (cel mai mic calificativ din categoria "investment grade" - recomandat pentru investiții) la "Ba1" (cel mai ridicat calificativ din categoria "junk"), scrie Agerpres.

MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI MedLife semnează o nouă achiziție

Reprezentanții Ford au reacționat, apreciind că afacerea de bază este robustă, iar bilanțul este solid.

Agenția de evaluare financiară se așteaptă ca restructurarea Ford să se extindă timp de câțiva ani și să includă costuri de 11 miliarde de dolari.

Perspectiva Ford rămâne stabilă, dar fluxul de numerar și marja de profit sunt sub așteptările Moody's și sub cele ale altor companii asemănătoare din industria auto, apreciază agenția.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ford
moody's