Taximetriștii amenință cu greva foamei

Taximetriștii amenință cu greva foamei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2024

Taximetriștii, membri ai Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), vor intra în greva foamei, dacă nu le sunt soluționate revendicările după cele trei zile de protest, a declarat președintele organizației, Remus Nedelcu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Noi încă așteptăm invitația premierului sau să ne viziteze dânsul aici în Piață (Piața Constituției – n. r.) astăzi, dacă nu, mâine, dacă nu, poimâine. Avem trei zile de protest. Dacă în aceste trei zile nu se rezolvă nimic, colegii noștri din toată țara au de gând să facă greva foamei la Guvern și la fiecare prefectură de județ, la nivel național, ca să audă o Europă întreagă că la noi nu se vrea reglementarea, așa cum s-a întâmplat în majoritatea țărilor din Europa…Așteptăm să ne cheme cineva, să stăm de vorbă, să spunem oamenilor noștri din toată țara că se va reglementa acest OG 49 (OUG 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto – n. r.). Sperăm să rezolve”, a spus Remus Nedelcu, arată Agerpres.

TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă de bilete la prețuri reduse

Potrivit acestuia, pentru protestul de luni, organizația are autorizație pentru 800 de mașini, iar la manifestație s-au strâns toți participanții. Pentru marți și miercuri, organizația a primit aprobare pentru 1.800 de mașini zilnic.

Întrebat dacă greva foamei nu este o măsură extremă, el a declarat că „taximetria este în prag de colaps”, iar dacă nu se face acum ceva „în toamnă nu o să mai aveți cu cine sta de vorbă în domeniul taximetriei”.

Taximetriștii, membri ai Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi, (ANPOTRT), protestează luni în Piața Constituției, solicitând emiterea, în regim de urgență, a unei ordonanțe de modificare a Legii 204/2019 (OUG 49/2019), pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Luni, protestul este programat între orele 7:00 – 9:00 și sunt așteptate peste 600 de taxiuri, atât din București, cât și din țară.

Conform unui comunicat al Confederației Sindicale Naționale Meridian, acțiunea are ca scop atragerea atenției Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019 (OUG 49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriștilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe, cât și asigurarea unei predictibilități economice pe acest segment de piață; eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere și ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame pe autoturismele arondate la platformele digitale și aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului; eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare; respectarea art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Hidroelectrica ia în calcul extinderea în străinătate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Hidroelectrica ia în calcul extinderea în străinătate

„Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea și argumentele că propunerile noastre de modificare a legislației, în speță OG 49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanță de urgență pentru modificarea acesteia. Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurențial corect pentru toți jucătorii de pe aceeași piață. Este evident faptul că OG 49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect. Având în vedere aceste aspecte, solicităm primului ministru, domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgență, așa cum public și-a exprimat disponibilitatea”, au declarat reprezentanții ANPOTRT.

Sursa citată precizează că a fost emis un protocol de către Primăria Municipiului București pentru organizarea și desfășurarea adunării publice în zilele de 26, 27 și 28 februarie 2024, potrivit căruia protestul va avea loc în Piața Constituției, parcarea publică, și afluirea participanților între orele 7:00 – 9:00, cu participarea a maximum 800 de autovehicule inscripționate TAXI.

Pentru data de 27 și 28, protestul a fost aprobat în aceeași locație, cu participarea a maximum 1.800 de autovehicule inscripționate TAXI.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
greva