Tesla a început să livreze primele automobile Model 3 fabricate în China, la mai puțin de un an de la începerea producției

Tesla a început să livreze primele automobile Model 3 fabricate în China, la mai puțin de un an de la începerea producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2019

Tesla a început să livreze primele automobile Model 3 fabricate în China, la mai puțin de un an de la începerea construcției uzinei sale de 2 miliarde de dolari din Shanghai, un record pentru producătorii auto străini din China, compania anunțând că de luna viitoare va crește producția, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul american de vehicule electrice a marcat luni începerea livrărilor cu un eveniment la care 15 angajați ai Tesla au primit mașinile pe care le-au achiziționat, iar unul dintre ei a profitat de ocazie pentru a-și cere în căsătorie iubita, scrie News.ro.

Serbia are în plan investiții de 14 miliarde de euro până în 2025, pentru creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea infrastructurii CITEȘTE ȘI Serbia are în plan investiții de 14 miliarde de euro până în 2025, pentru creșterea nivelului de trai și îmbunătățirea infrastructurii

Automobilele Model 3 fabricate în China costă 355.800 de yuani (50.000 de dolari) înainte de aplicarea subvențiilor. Prețul vehiculelor Model 3 importate începe de la 439.000 de yuani pentru versiunea cu autonomie mai mare, în timp ce în Statele Unite acesta costă sub 40.000 de dolari.

Fabrica Tesla din Shanghai, care a fost construită și a intrat în funcțiune în numai 357 de zile, face parte din planurile companiei de a-și mări prezența pe cea mai mare piață auto din lume și de a reduce impactul războiului comercial dintre Statele Unite și China.

Tesla, care anterior importa toate mașinile comercializate în China, anunțase că vrea să înceapă livrările de la fabrica din Shanghai înainte de Anul Lunar Chinezesc, de pe 25 ianuarie.

Guvernul chinez a susținut fabrica Tesla, prima uzină cu capital integral străin din China, care arată deschiderea mai largă a pieței auto permisă de autoritățile de la Beijing.

Tesla a adoptat o abordare diferită a pieței chineze, cea mai mare din lume pentru vehiculele electrice - cu 1,3 milioane de vehicule noi comercializare anul trecut - acest fapt fiind evident.

Compania și fondatorul său miliardar Elon Musk desconsideră marketingul, dar  în China Tesla a organizat curse, precum și petreceri în showroom.

Tesla mai construiește centre de service și stații de încărcare în China, pentru a asigura clienților servicii standardizate de service după achiziție, au declarat doi directori ai companiei.

Anul viitor, producătorul auto va dubla numărul centrelor de service și al stațiilor de încărcare rapidă din China și intenționează să dubleze numărul angajaților care oferă servicii post-vânzare de la circa 600 în prezent la 1.500, au precizat directorii.

Unul dintre directori a spus că fabrica Tesla din China a atins o țintă de producție de 1.000 de mașini pe săptămână, respectiv 280 de unități pe zi, și că vânzările de automobile fabricate în China sunt ”foarte bune”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini china