Tesla a redus numărul variantelor Model X și Model S și a ajustat prețurile, pentru a susține vânzările

Tesla a redus numărul variantelor Model X și Model S și a ajustat prețurile, pentru a susține vânzările
scris 17 iul 2019

Tesla a renunțat la variantele standard ale vehiculelor Model X și Model S din gama sa și a ajustat prețurile, pentru a susține vânzările, măsura fiind anunțată la câteva zile după ce producătorul de vehicule electrice a raportat livrări record, transmite Reuters.

Pentru a-și simplifica ofertele, producătorul auto a limitat marți versiunile SUV-ului Model X și sedanului Model S la “Long Range” și la versiunea mai costisitoare “Performance”. Tesla a redus și prețul versiunii Long Range, care a devenit entry-level, scrie News.ro.

Renunțarea la versiunile standard înseamnă însă o creștere a prețurilor de pornire, la 84.990 de dolari pentru Model X și la 79.990 de dolari pentru Model S, excluzând posibilele stimulente pentru achiziție.

FOTO Mercedes-Benz EQC, primul SUV electric al mărcii, lansat în producție și disponibil la vânzare, inclusiv în România CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz EQC, primul SUV electric al mărcii, lansat în producție și disponibil la vânzare, inclusiv în România

Tesla a redus prețul de pornire pentru automobilul de serie Model 3 la 38.990 de dolari.

Directorul general Elon Musk a scris marți pe Twitter că opțiunea de conducere autonomă integrală va fi mai scumpă cu 1.000 de dolari începând din 16 august.

La începutul acestei luni, Tesla a anunțat că livrările la nivelul mondial ale celor trei modele ale sale au crescut în trimestrul al doilea cu 51% față de trimestrul anterior, la un nivel record de 95.200 de vehicule.  Model 3 a reprezentat circa 80% din aceste vânzări, ceea ce scoate în evidență rolul major al vehiculului în strategia de creștere a Tesla.

Pakistanul și-a redeschis spațiul aerian după luni de restricții CITEȘTE ȘI Pakistanul și-a redeschis spațiul aerian după luni de restricții

Producătorul auto a mai anticipat ca producția și livrările să continue să crească în trimestrul al treilea.

În China, cea mai mare piață de vehicule electrice din lume, prețul de pornire al Model X crește la 790.900 de yuani (115.068 dolari) și cel al Model S la 776.900 yuani.

Tesla construiește o fabrică în Shanghai, unde compania intenționează să construiască mai întâi automobile Model 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model x
model s