Transportatorii români, chemați împotriva cartelului producătorilor de camioane

Transportatorii români, chemați împotriva cartelului producătorilor de camioane
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2019

Companiile românești de transport de marfă se pot înscrie până la data de 31 iulie pe site-ul cartelcamioane.ro, în procesul împotriva producătorilor de camioane acuzați de formarea unui cartel, a declarat marți secretarul general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Practic (compania românească de transport, n.r.) trebuie să se înregistreze pe site până la 31 iulie, să-și înregistreze firma că vrea să facă parte din acest proces, documentele urmând să le transmită ulterior, în iulie și august practic, cam până la 1 septembrie. (...) Documentele transmise sunt apoi în curs de verificare, ideea e că verificarea trebuie să fie terminată la nivelul lunii octombrie, astfel încât dosarele să poată fi puse în ordine și în luna noiembrie să fie pregătit dosarul pentru instanță", a declarat reprezentantul UNTRR, potrivit Agerpres.

Guvernul începe tăierile: O parte dintre studenți își iau adio de la călătorii gratuite cu trenul CITEȘTE ȘI Guvernul începe tăierile: O parte dintre studenți își iau adio de la călătorii gratuite cu trenul

Comisia Europeană a amendat, în 2016 și 2017, cei mai mari producători de camioane europeni - Daimler, Volvo/Renault, Iveco, MAN, DAF și ulterior Scania - sub acuzația de formare a unui cartel între anii 1997 și 2011, cu scopul creșterii prețurilor pentru camioanele medii și grele. Bruxelles-ul a amendat primii 6 producători cu 2,96 miliarde de euro, iar Scania a fost amendată și ea ulterior cu 880 milioane de euro.

Numărul estimat de camioane achiziționate de companiile de transport românești la prețuri crescute impuse prin formarea cartelului este de aproximativ 52.000 de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
portal
transportatori
camioane