Tesla dezvoltă o nouă versiune a sedanului Model 3

Tesla dezvoltă o nouă versiune a sedanului Model 3
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2022

Tesla dezvoltă o nouă versiune a automobilului Model 3, pentru reducerea costurilor de producție și creșterea atractivității, au declarat patru persoane care cunosc acest efort, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Unul dintre obiectivele automobilului reproiectat, cu numele de cod ”Highland”, este reducerea numărului de componente și a complexității din interiorul Modelului 3, concentrându-se în același timp pe caracteristicile pe care cumpărătorii Tesla le prețuiesc, inclusiv pe afișaj, potrivit surselor, care au cerut să nu fie numite deoarece schimbarea nu a fost anunțată, scrie News.ro.

FOTO Testele GreenNCAP: Dacia Spring, cea mai eficientă mașină electrică din Europa CITEȘTE ȘI FOTO Testele GreenNCAP: Dacia Spring, cea mai eficientă mașină electrică din Europa

Reproiectarea Model 3 vine în momentul în care sedanul electric se confruntă cu o concurență sporită din partea modelelor unor producători precum BYD din China, Hyundai, din Coreea de Sud,  și a lansărilor viitoare ale altor mari producători de automobile.

Sedanul reproiectat alimentat cu baterii, care ar putea include, de asemenea, unele modificări ale performanței exterioare și ale grupului de propulsie ale Modelului 3, va intra în producție la fabrica Tesla din Shanghai și la uzina companiei din Fremont, California, au spus două dintre persoane.

Tesla Shanghai Gigafactory va pune în producție modelul 3 reproiectat în al treilea trimestru al anului 2023, au spus acestea.

Nu este clar când va începe producția la uzina de la Fremont sau ce economii de costuri ar realiza Tesla în urma reproiectării, în timp ce lucrează cu furnizorii.

Efortul evidențiază o abordare a dezvoltării vehiculelor inițiată de Tesla și copiată acum de alți producători de automobile, inclusiv Toyota Motor, care înlătură complexitatea – și costul – în producție.

Este, de asemenea, un exemplu de proiect cheie la Tesla, care a continuat, chiar dacă directorul general Elon Musk s-a concentrat asupra achiziției sale dificile a Twitter în ultimele luni, un motiv de îngrijorare pentru investitorii Tesla.

Tesla nu a răspuns unei cereri scrise de comentarii din partea Reuters.

Reproiectarea modelului 3 se bazează pe modificarea modelului S -- sedanul premium EV al Tesla -- care a fost lansat anul trecut. Acea reproiectare a adăugat o manșă în stil avion în locul unui volan tradițional și a eliminat butoanele și orificiile de aer tradiționale, ca parte a unui interior minimalist, în care piesa centrală este un afișaj electronic de 17 inci.

Modelul 3, cel mai ieftin vehicul electric al Tesla, începând de la puțin sub 47.000 de dolari în Statele Unite, a fost cel mai bine vândut al producătorului de automobile, dar este depășit de crossover-ul Model Y.

Cu doar patru modele în producție, modificările de stil pentru orice parte a gamei Tesla au o importanță uriașă în comparație cu producătorii auto consacrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3